Hösten

Postat av Johanna den 2010-09-30 19:16:28Bilder | 25 k o m m e n t a r e r


Bä bä vita lamm

Postat av Johanna den 2010-09-30 13:39:24
Visste ni att det finns en andra vers på bä bä vita lamm? Det visste inte jag och den är galet svår att lära sig. Det här är alltså tröjan som Leias mormor gjort. Visst är den fin? Riktigt gosig och knapparna är liksom pricken över i:t.

Vet ni? Jag tänker visa er Leia sen :O :O

Ja, jag tänker visa bilder på min lilla tjej för vad är min blogg utan bilder på huvudpersonen? Vi kör på ett tag och hoppas att bara snälla människor läser.

Allmänt | 19 k o m m e n t a r e r


Höstfoto

Postat av Johanna den 2010-09-30 11:35:24


På förmiddagen har jag och Leia varit ute hos min pappa och fotat lite. Leia passade på att gunga och äta löv. Mööms. Synd att det var så blött ute, jag blev alldeles våt om fötterna i mina tygskor. Glömde nappen gjorde jag också därav allt lövätande. Några fina kort blev det. Leia är alltid fin men jag är expert på att ställa in kameran fel vilket resulterar i fokus på nåt helt annat eller helt vita bilder. Det tar tid att lära sig :)

En fjäril flög runt inne i huset.


Svar till Sofia:
Jag fotar på "Av". Så jag ändrar exponeringskomp, bländare, ISO och blixt.

Allmänt | 3 k o m m e n t a r e r


Noka

Postat av Johanna den 2010-09-30 07:58:31Under gårdagens promenad hämtade jag ut ett paket innehållande en vinst från Noka. 5 st prover av det olika smakerna och en stegräknare. Någon som provat Noka? Jag är lite feg inför sånt här efter att ha provat Nutrilett Hunger Control, det var så jäkla äckligt!

Jag har nyligen kommit ur sängen, för andra gången dock. Jag vet inte riktigt vad vi ska göra idag, får fundera på det under frukosten. Nu ska jag försöka vakna till :)

Ha en bra dag!

Allmänt | 8 k o m m e n t a r e r


Vår stora tjej

Postat av Johanna den 2010-09-29 19:50:37Leia har endast sovit 2 timmar under hela dagen! Det är helt galet, då hon sover typ 3 timmar bara på förmiddagen i vanliga fall. På eftermiddagen övade vi på att gå i skor och Leias dojjor är ju bara för coola. Efter allt spring här hemma tog vi oss en promenad och tittade på massa maskiner som asfalterade. Mycket kul ;)

Vi har fått besök av lite släkt också vilket alltid är trevligt. Vi fick lite gamla böcker av moster Mia så nu har lillan en massa att läsa. Det gillar hon. Sen fick hon en tröja av mormor, ska visa imorn. Den är så söt!

Eftersom jag var för lat för att hoppa på crossen tog vi oss en till promenad alldeles nyss så det får räcka. Leia somnade framåtlutad i vagnen, haha.

Hon växer och växer för varje dag som går. Det lyser bus i ögonen på henne och hon tror oftast att hon kan mer än vad som egentligen är sant. Världens finaste Leia ♥

Allmänt | 16 k o m m e n t a r e r


Pampers Active Fit

Postat av Johanna den 2010-09-29 13:13:03Nu har vi testat dessa blöjor genom Buzzador i några dagar. Och visst är dom tunna, man får plats med ett helg gäng i vår lilla skötväska och det är ju ett plus. Men jag skulle inte köpa dem själv. Jag tycker inte att dom är så mycket bättre än andra och jag tycker att dom luktar illa alldeles för fort. Jag kan inte byta 2 gånger i timmen hela dagarna så Nej, dessa kommer jag inte fortsätta att köpa. Det enda speciella är helt enkelt att dem är tunna, dom är varken bättre eller sämre än någon annan blöja.

Testar | 14 k o m m e n t a r e r


Rekord!

Postat av Johanna den 2010-09-29 11:04:48


Nu har vi varit vakna ända sen kl 5 imorse. Det är ett nytt rekord för lilla tjejen som vanligtvis hunnit med två sovstunder denna tid i vanliga fall. Vi tog oss till Öppna förskolan där det var lugnt och skönt. Lagom med folk. Leia lekte och fick göra hand & fot avtryck vilket hon inte uppskattade. Men det blir nog riktigt fint! Nu har hon precis ätit och jag ska göra detsamma. Se hur länge hon passar på att sova nu :)

Allmänt | 2 k o m m e n t a r e r


Håller tummarna

Postat av Johanna den 2010-09-28 17:14:36Nu har vi bestämt oss för att sälja vårt fina skötbord. Det är livsfarligt att ha Leia där nu eftersom hon vägrar att ligga på rygg. Hoppas verkligen att någon tar det så att vi kan köpa något nytt fint att ställa i hörnet. Lilla tjejen håller på att bli stor och har fått en otrolig vilja. Inte alltid så underbart :)

Nu ska jag ladda ipoden med bra musik så jag får lite extra energi när jag hoppar upp på crosstrainern sen. Heja!

Update: Vi säljer det för 800 kr.
Bredd 63 cm
Höjd 95,5 cm
Djup 78 cm

Allmänt | 14 k o m m e n t a r e r


Vilken bokklubb?

Postat av Johanna den 2010-09-28 13:50:36


Fick idag ett erbjudande från Lilla Svalan som verkade intressant. Vore kul att vara med i en bokklubb med Leian men frågan är vilken? Har ni några bra/dåliga erfarenheter med dessa?

Allmänt | 18 k o m m e n t a r e r


Lyset är tänt men ingen är hemma

Postat av Johanna den 2010-09-28 09:54:44


Idag ligger mitt tålamod på noll. Leia har vaknat ett flertal gånger under natten. Det tar ca 2 minuter att få henne att somna och 60 minuter för mig att somna om. Dålig natt med andra ord. Dessutom har vi bråkat på morgonen, dumt att sova när man är trött.. Varför kan inte små barn lyssna på deras föräldrar? Det är synd.

Jag ska träna idag. Och sooom jag ska träna. Jag ska träna skiten ur mig!! För om mindre än 3 månader ska jag vara fit så det är verkligen dags att sätta igång.

Det är många som undrat om dessa anonyma kommentarer. De har inte handlat om Leia. Anledningen till att jag ens uppmärksammar dom är för att dom skrivs på min mammablogg, en blogg där jag lägger ut text och bild på mitt barn. Det känns inte okej! Jag kan ta skit, men det känns obehagligt när det kommer här. Här är det inte okej med dryga kommentarer!

Världens finaste baksida ♥

Allmänt | 10 k o m m e n t a r e r


Öppna

Postat av Johanna den 2010-09-27 14:55:23Vi gick en sväng till Öppna förskolan efter vår lunch och där var det tomt. Vi var ensamma större delen av tiden. När det var dags för sångstund kom lite andra barn. Leia började sångstunden med att ramla på näsan, haha. Och avslutade med att skrika sig igenom sista låten. Mycket mysigt :) Vi gjorde ett fotavtryck också så nu har vi Leias lilla fot kvar föralltid.


Allmänt | 9 k o m m e n t a r e r


Hjulet snurrar men hamstern är död

Postat av Johanna den 2010-09-27 11:05:25


Ja, det här med att försöka ändra Leias hemska morgonrutiner går sådär.. Idag skulle vi upp 4.40. Då fick hon flytta in till min säng där vi låg och brottades i 1½ timme. Varken mat eller mys lugnade denna buse. Jag tror jag lyckades få henne att sova ca 10 minuter. Great.. Imorgon blir det upp, ge mat och få henne att somna i sin säng.

Efter att ha sovit lite på morgonen tog vi oss ner på stan för att shoppa lite på H&M. När jag köpte sockorna där häromdagen fick jag en presentkort på 50:- så då tänkte jag skämma bort min lilla tjej lite.


Angående gårdagens inlägg, där jag censurerat Leias ansikte.. Det är inte alla bloggläsare som har alla hästarna hemma så att säga och det känns så fel just nu att "visa upp" min dotter för dessa idioter. Rent ut sagt. Så nu känns det bäst att dölja henne lite, i väntan på bättre tider.

Allmänt | 15 k o m m e n t a r e r


Gokväll

Postat av Johanna den 2010-09-26 20:02:56


Det var inte något vidare kul i kyrkan. Leia fick sin dopfisk som hängt i kyrkan sedan i februari. Hon dansade till musiken som några småtjejer bjöd på, så sött! Efter allt i kyrkan gick vi till församlingshemmet för babysång. Vi sjöng och dansade innan det var dags för lite mat.

När vi kom hem bytte vi om och gav oss ut på en promenad. Det var ju riktigt kallt idag så det fick bli en kortis. Nu har lillan somnat, karln plugga klart och det är dags för söndagsmys.


Allmänt | 5 k o m m e n t a r e r


Varför?

Postat av Johanna den 2010-09-26 13:13:59Om två timmar ska vi befinna oss i kyrkan för en dopfest för barn som nyligen döpts.. Just nu ifrågasätter jag varför vi valde att tacka ja till detta. Känns som om det finns roligare saker att göra en söndag. Men vi ska nog överleva detta också.

Jag försöker ändra Leias morgonrutiner, hon vaknar runt 5 och ska komma upp för att sen gå och sova en timme. Jag kan inte somna om och det förstör hela dagarna. Så nu fick hon lägga sig med mig vid 5 och sova/ligga still tills klockan blev 6. Då är det okej att gå upp. Det blev inte mycket sova så vid 6.40 somnade hon och sov en timme. Hoppas att hon kan börja ställa om lite, vore så skönt och vakna glad.

Nehepp, jag ska väl göra mig iordning och packa väskan medans lillan sover.

Allmänt | 6 k o m m e n t a r e r


Ett litet hej

Postat av Johanna den 2010-09-25 17:14:05


Leian och jag har varit och träffat min syster + son på stan idag. Det började bra och trevligt, jag hittade äntligen ett par sockor på H&M till Leia vilket gjorde mig glad. Sen gick vi utåt Gumsbacken och strosade. Vilken värme det blev! Jag gick dit i t-shirt! Galet. Sen bestämde sig Leia för att hålla skrikfest så jag ringde efter pappan som kom och hämtade oss. Det enda som tröstade henne var att vara hos moster. Ingen mammagris där inte :)

När vi kommit hem la jag henne och hon lyckades sova i över två timmar! Så nu när hon äntligen har vaknat ska vi åka och handla kvällens mat. Tacoos!

Hoppas ni har en härlig lördag, så hörs vi under kvällen.

Allmänt | 8 k o m m e n t a r e r


Fint till Leias rum

Postat av Johanna den 2010-09-24 19:27:00


Låda från IKEA.
Ryamatta från Rusta.
Bord och stolar från Mio.

Dessa skulle passa så fint i Leias rum. Små färgklickar i det just nu rätt gråa rummet. Snart är det dags att sälja skötbordet eftersom busungen har svårt att ligga still. Kanske kan dom pengar gå till något av dessa saker?

Vårt hem | 12 k o m m e n t a r e r


Monier

Postat av Johanna den 2010-09-24 19:26:47


Såhär beskriver Monier sig själva:
Monier är världsledande leverantör av material för tak. Samtidigt är vi ett väldigt lokalt företag som jobbar nära våra kunder och marknader.

Deras specialitet är taktegel och de har återförsäljare i hela landet. För er utanför Sveriges gränser finns de även i Finland, Norge, Danmark, Lettland, Litauen och Estland.

På Moniers hemsida kan du snabbt och enkelt få en kostnadsuppskattning på vad ditt nya tak skulle kosta. Där kan du i lugn och ro välja vilket slags tak du är ute efter och vilken panntyp, ytbehandling och färg du vill ha. Vill du därefter ha en offert skickas en förfrågan till en av deras förhandlare som sedan kontaktar dig. Enklare än så kan det knappast bli.

Dom har väldigt bra information om hur du vårdar ditt tak på bästa sätt, vad du ska titta efter och hur du ska ta hand om det. Det är lätt att läsa om hur man själv lägger ett tak om man är inne på det och känner man att det inte är aktuellt kan du lätt söka efter en takläggare där du bor som gör jobbet åt dig.

En riktigt bra sak på deras hemsida är deras stora fotogalleri. Där finns många bra bilder som ger en helhetsbild på hur taket ser ut. Perfekt om man som jag är otroligt velig och har svårt att bestämma sig. Här ser man hur det ser ut på husen och gör det lite lättare att välja.


Allmänt | 1 k o m m e n t a r e r


Inget att spara på

Postat av Johanna den 2010-09-24 12:52:23Fick idag ett sånt här brev för att kunna sälja på Tradera. Är det så smidigt som det verkar eller har jag fattat allt fel? Är det bara att lägga i plagget, klistra igen och lägga på lådan? Mycket bra isåfall. Känns så onödigt att spara på alla Leias kläder. Självklart ska vissa plagg sparas som minne men mycket kommer bara ligga i påsar tills de slängs om några år. Va gör ni av gamla kläder?

Om en timme är Emil hemma och det är jag glad för. Jag är ingen rolig mamma idag, jag är så galet trött. Se om Leia vaknar snart så vi kan vinka till pappa. Tåget går utanför vårt hus så jag & Leia brukar stå i fönstret och titta på pappas tåg. Så kul kan man också ha :)

Allmänt | 14 k o m m e n t a r e r


Min finaste

Postat av Johanna den 2010-09-24 11:18:55Video | 4 k o m m e n t a r e r


Överallt

Postat av Johanna den 2010-09-24 08:06:53Jag har haft en riktigt dåligt natt, kunde inte somna förrän sent inatt. Så idag är jag rätt förstörd. Men Leia har haft en bra natt. Hon vaknade en gång vid 10 och var ledsen men somnade lätt om igen. Igår blev hon glad när hennes farbror och faster kom på besök. Dock är det svårt att sitta och fika nu när hon ska ha allt som finns på borden. Kommer bli en riktig fikatjej det där. Dom hade även med sig lite kläder vilket alltid är uppskattat :)

Just nu försöker jag få lillan att somna om. Hon har mest gråtit och skrikit senaste timmen. Det är ju förjävligt att man inte får leka med mammas dator. Orättvist. Hoppas hon ger sig så även jag kan få vila en stund.

Idag är det fredagsmys - bästa dagen på hela veckan! :)

Allmänt | 3 k o m m e n t a r e r


Svar på frågorna

Postat av Johanna den 2010-09-23 18:59:28


Sandra: Ska ni ha en till?
Just nu känner vi att vi självklart vill ha ett syskon till Leia men inte förrän om ca 5 år. Vi vill att Emil ska bli klar i skolan och jag är glad om jag slipper graviditet och förlossning än på några år. Personligen tycker jag att 5 år skulle vara en perfekt åldersskillnad på barnen.

Malin: Har du något speciellt plagg som du vill typ jämt ha på henne typ så fort det är tvättat så är det dax att användas ??
Om jag ska välja ut två plagg som Leia får använda flitigt är det ett par vanliga svarta byxor som passar till alla tröjor/bodies och den röda klänningen.

Miia: Ska du ha en till?
Dagens fråga? Ser jag tjock ut på bilderna? ;O Hehe, nej. Här blir det inga barn gjorde på några år.

Natalia: Du är relativt ung. Har du alltid velat ha barn tidigt i livet? Och hur gick det till när ni bestämde er för att det var dags?
Jag hade velat ha barn ett tag innan jag blev gravid men det var ingenting som var planerat. När vi fick reda på att jag var gravid så velade vi otroligt mycket. Eller, det var mest jag som velade. Det är inget litet beslut att ta men åh så bra det blev tillslut!

Hannele: Hur många barn vill du/ni ha?
Vart sötisen planerad?
Hur stor bor ni ? :)
Vi vill nog ha två, just nu iallafall. Leia var inte planerad. Vi bor i en trea på 76 kvm.

Cicci: Va Leia planerad?
Hur många barn vill ni ha sammanlagt? :)
Vad för slags barnkläder gillar du mest? Märke? Viss modell?
Leia var inte planerat. Just nu känns det som om två är nog. Jag är inte så jättehaj på barnkläder, men tittar jag i Leias garderob så är jag tydligen förtjust i randigt :) Favoritmärket måste vara Polarn O. Pyret just nu.

Anonym: HUR FIXAR MAN BLOGGSVAR?? :)
Man måste få en inbjudan från någon som redan har bloggsvar.

Anonym: funderar eller vill ni ha fler barn i framtiden?
Vi vill nog ha ett till i framtiden.

Elina: nääääär är babisen beräknad att komma fram? :D
Den är beräknad att komma på sisådär 5 år.. ;) Bebisen i magen på bilden kom för 9 månader sen!

Lina: Känner du att ditt & Emils förhållande har blivit bättre sen Leia föddes?
Hur reagerade Emil när du var gravid, var Leia någotsånär planerad eller helt en överraskning?
Vill du ha fler barn? Och har ni isåfall pratat om ungefär när?
Du skrev förut i bloggen att Leia hade två mostrar, och sen så skrev du att hon bara hade en. Har ni dålig kontakt, du och dina systrar?
Bättre vet jag inte, men helt klart annorlunda. Vi har det lika bra som förr fastän vi nu är mycket närmare varandra. Leia var helt en överraskning och vi blev både rätt chockade. Jag minns inte om han reagerade nåt speciellt. Vi vill nog ha ett till om ca 5 år. Jag har två systrar men haft lite konflikter med den ena under året. Nu är det äntligen löst och Leia träffar båda sina mostrar :)

Jenny: Hur länge har du och pojkvännen varit tillsammans?
Vad skulle Leia hetat om hon blev en kille?
Vi har varit tillsammans i 3½ år. Om jag hade fått bestämma hade hon hetat Oliver eller Viking.

Sara: Jag undrar om det blir syskon till Leia i framtiden?
Jag hoppas och tror det.

Anonym: ångrar ni/ du att hon fick vara kvar i din mage?
Ingen av oss ångrar beslutet om att behålla henne.

Anonym: är leia de bästa som hänt dig?
Leia är det absolut bästa som hänt mig :)

Filippa: När är det tänkt Leia ska börja på dagis? 
Ska pappa vara hemma?
Leia ska börja på förskolan i januari, då är hon 13 månader.
Egentligen skulle hennes pappa varit hemma med henne nu i höst men det blev plugg istället så hon får stå ut med mig :)

Allmänt | 1 k o m m e n t a r e r


Hallå

Postat av Johanna den 2010-09-23 13:20:26


Idag fick jag sovmorgon ända till kl 9 och det var så skönt! Leia hade visst också sovit lite extra så det var inte alltför tungt för Emil. Jag & Leian var till affärn förut och hämtade ut mitt paket från Buzzador med Pampers blöjor så nu ska här testas. Och försöka hitta andra testbarn :)

Tänkte försöka passa på att vila lite nu när lilla chefen sover. Kommer svara på de frågor som trillat in här under kvällen, så kör på tills dess.


Allmänt | 10 k o m m e n t a r e r


Frågan är återigen fri

Postat av Johanna den 2010-09-22 17:24:02


Då var det dags, för höstens stora frågestund! Frågan är fri, till och med ni anonyma är välkomna att ställa er fråga. Jag ska svara så gott jag kan. Så, nu lutar jag mig tillbaka här i soffan och väntar på att åtminstone någon fråga trillar in.

Heja!

En fråga om kulan kanske?

Allmänt | 22 k o m m e n t a r e r


En bra morgon

Postat av Johanna den 2010-09-22 09:42:24


Jag och Leia var duktiga imorse och gav oss ut på en lång morgonpromenad. Över en timme var vi ute i kylan så det var riktigt skönt att komma hem sen. Idag kändes det nästan som om vinteroverallen kunde ha åkt på men vi körde på tjockare mössa, varm filt och fotsack. Leia var varm, förutom hennes lilla näsa då. Den blev röd :) Jag passade på att ringa BVC för att få en extra tid nu när hon blir 10 månader. Vill gärna väga och mäta henne då och det var inga problem.

Nu är iallafall jag helt slut efter morgonens äventyr men lillan är i full gång att ställa sig upp här och där. Så nu ska här lekas.
En liten Leia förra vintern.

Allmänt | 7 k o m m e n t a r e r


Varför? Därför!

Postat av Johanna den 2010-09-21 21:08:46


Bildkälla

Har nu genomlidigt ett timme av Superstars. Det är ju inge vidare kul med samma grenar som förra året och samma gamla stjärnor som brukar synas i program likt dessa. Men jag tittar med glädje. Varför? Gissa varför. Muumsans.

Leias farmor kom på besök förut och det tyckte Leia var mycket kul. Även Leias håriga faster Cissi kom. Lillan älskar verkligen hundar och tycker dom är hur kul som helst. Vi har börjat ge henne middag nu vid halv 6 så hon är så mysig och rolig under kvällarna. Sista stunden satt vi hela familjen under ett täcke och bara njöt av en lugn stund ihop. Dom är inte många med en 9månaders busunge. Nu sover hon gott.

Idag har jag varit duktig och bokat tid hos en studievägledare. Jag måste få svar på några frågor så jag kan känna mig lite lugnare inför framtiden.

Allmänt | 4 k o m m e n t a r e r


Mamma får jaga

Postat av Johanna den 2010-09-21 12:37:28


Leia har verkligen kommit på hur man ställer sig upp nu så det är ett evigt jagande på henne för att hon inte ska slå i huvet alla gånger. Det blir ändå en hel del.. Hon är så duktig och det är helt galet vad snabbt det går nu. Snart står hon väl själv också. Innan jag hinner blinka. Men det är en underbart tid :)

Vi fick ett fint brev på posten idag, namnnappar! Dom jag valde är så fina, älskar färgerna. Passar Leias outfits perfekt, hehe. Tror vi ska spara dessa tills hon börjar på förskola för då lär de behövas.

Vi har precis ätit lunch och Leia har redan somnat i sin säng. Tanken var att jag skulle börja tokstäda meeen jag skjuter på det och spenderar min egentid i soffan. Bra skit :)


Allmänt | 14 k o m m e n t a r e r


Duktig Johanna!

Postat av Johanna den 2010-09-21 08:36:23


Vaknade av mig själv kl 5 imorse och låg och lyssnade efter Leia. Strax därefter vaknade det lilla livet och ville ha mat. Sen blev det enkel nattning och upp med pappa en timme senare. Det är en bra morgon! När Emil cyklat iväg till tåget gick vi ut på en morgonpromenad. Då känner man sig mycket duktig :)

Nu hoppas jag att jag kan hålla motivationen uppe och gå ner det sista efter graviditeten. Det vore toppen att vara "som vanligt" när Leia fyller 1 år. Då är jag nöjd. Man behöver väl inte stressa.

Jag är ledsen, men jag förstår inte alls vad du menar. Varför kan du inte bara skriva rakt ut vad jag gjort, vem jag gjort det mot och vad som är så hemskt? Och jag har en bra mail att skriva till: johannavictoria_@hotmail.com.

Leias morgonoutfit i en hög.

Allmänt | 5 k o m m e n t a r e r


Äntligen uppe

Postat av Johanna den 2010-09-20 17:07:41


Blev förvånad när Emil kom hem två timmar tidigare än det var sagt idag. Det var en glad överraskning. Jag och Leia har pysslat lite hemma idag. Eller ja, hon är tränat på att ställa sig upp vilket har resulterat i ett antal fall. Inge vidare kul.

Jag har klistrat in nya artiklar i vår klippbok. Den består mest utav artiklar likt dessa och sånt gillar vi.

Hyllorna har äntligen kommit upp på väggen igen och nu hoppas jag att dom stannar där. Blev lite mer ordning och reda i Leias rum.

Vårt hem | 12 k o m m e n t a r e r


Jag orkar inte

Postat av Johanna den 2010-09-20 13:23:46


Fick precis en oväntad räkning.. jag som ställt in mig på att leva snålt nu och pang så försvann halva barnbidraget. För att jag klantat mig. Fyfan.. jag kommer fan inte orka leva såhär. Så jävla dumt.

Allmänt | 4 k o m m e n t a r e r


Ett upprört Sverige

Postat av Johanna den 2010-09-20 07:14:52


Känns som det är mycket blandade känslor här idag. Så det kan gå va.. Jag och Leia har precis tagit oss ur sängen, morgonen har varit kanon! Hon vaknade kl 5, fick mat, somnade i sin säng, fick flytta in i min säng när Emil råkat väcka henne.. Älskar att sova ihop, det är mysigt. Nu är lillan pigg och har börjat klättra på allt. Vilket gör det rätt svårt för mig att blogga ifred, hehe :)

Hoppas ni får en bra dag, och hoppas att jag slipper trista anonyma kommentarer. Nu ska vi äta frukost :)

Allmänt | 8 k o m m e n t a r e r


Söndagen

Postat av Johanna den 2010-09-19 19:48:27


Vi åkte och fikade hos min mamma. Leia fick träffa sin söta syssling men dom brydde sig inte alltför mycket om varandra. Påvägen hem gick vi och röstade. Så skönt att ha det avklarat och nu tänker jag blunda för allt politiskt ett tag.. jäkla jobbigt.

En trött Leia påväg hemOooj så mysigt!

Allmänt | 11 k o m m e n t a r e r


Stör ej!

Postat av Johanna den 2010-09-19 11:51:17


Nu ska jag titta på slutdebatten på SvtPlay och sen SKA jag veta vad jag ska rösta på. Hujedamig, varför ska det vara så svårt?

Allmänt | 8 k o m m e n t a r e r


Sova vore skönt

Postat av Johanna den 2010-09-19 06:37:02


Nu är vi uppe för andra gången idag. Leia vaknade redan halv 5 och var hur pigg som helst. Jag lyckades tillslut få henne att somna om så att vi fick sova 40 minuter till. Så nu har jag fått sova 4 timmar inatt.. väldigt pigg. Längtar tills jag kan väcka Emil och själv få sova.

Leia tittar på barnprogram.

Allmänt | 8 k o m m e n t a r e r


Ingenting

Postat av Johanna den 2010-09-18 21:41:52


Varje gång jag börjar skriva ett inlägg med riktigt känslor väljer jag att inte publicera det. För jag vet hur många här i stan som läser och jag vet hur folk i den här stan är. Det är därför jag ofta ifrågasätter varför jag bloggar. När folk tror sig känna och veta saker om oss. De som bloggar vet hur lite man egentligen berättar. Ju äldre Leia blir desto värre känns det att dagligen "hänga ut" henne här. Även om jag håller mycket privat. Det känns som om vissa tror att man lika gärna kan följa Leias utveckling här än i verkliga livet. Varför ta sig hit när man bara kan klicka sig in på bloggen och läsa vad hon nu kan.

Denna vecka har innehållit mycket känslor. Dels känner jag att jag nu mår bättre än jag gjort senaste året, jag kan blunda för människor som ständigt ska hävda sig. Visst ni är så bra, duktiga och kunniga.. Det rör mig inte längre. Jag har träffat människor som får mig att må bra. Som inte behöver säga hur duktiga dom är. Och såna människor vill jag gärna träffa mer av.

Samtidigt känner jag mig otroligt pressad. Vad vill jag göra av mitt liv? Vad vill jag utbilda mig till och vad ska jag göra när föräldraledigheten är över? Tur man är ung så man har lite tid att fundera.

Ja, nu har jag iallafall lyckats öppna mig lite. Alltid en början :)


Allmänt | 15 k o m m e n t a r e r


Så underbar

Postat av Johanna den 2010-09-18 14:49:42Sen Leia lärde sig att åla fram har så mycket hänt. Bara senaste veckan har hon lärt sig att komma upp i krypställning, att ta sig från sittande till krypning, krypa på riktigt och ställa sig upp mot saker. På en vecka! Det är helt galet att den lilla blåa bebisen som kom för nio månader sen nu är ett litet barn (eller är det så konstigt?). Hon är dessutom ett busigt barn som gillar saker som mamma kallar "aajaaaj". Dom är roligast!

Hon har en otrolig energi idag och jag hoppas att det innebär att förkyldningen är påväg bortåt. Vi har busat, skrattat och lekt men tar nu en paus. Leia sover eftermiddagsluren. Det har regnat hela dagen och det verkar inte bli bättre. Fy så trist.

Om några veckor ska jag åka till Gekås Ullared och sitter nu och funderar på vad jag ska köpa. Vad får man inte missa?

Allmänt | 17 k o m m e n t a r e r


Godmorgon

Postat av Johanna den 2010-09-18 09:21:54Vi har precis ätit frukost och vinkat till pappa som åkte förbi med tåget. Det blir ännu en dag utan familjens tredje medlem. Leia är riktigt snorig idag, känns som detta aldrig kommer ta slut. Stackars liten..

Allmänt | 5 k o m m e n t a r e r


Nytt till Leias rum

Postat av Johanna den 2010-09-17 20:44:57Idag kom ett fantastiskt fint tryck hem till oss från Studio Nele, tusen tack! Denna gång fick Emil välja (eftersom jag valde förra tavlan) och han gjorde ett bra val. Det passar perfekt in i lillans rosa rum.

Vi gick en sväng till Leias moster med familj nu ikväll. När vi kom hem var det vällingdags för en trött liten tjej som inte hade några problem att somna. Själv sitter jag nu och tittar på Idol i väntan på att Emil ska komma hem. Blir nog ett tidigt gonatt här, jag är såå trött :)

Vårt hem | 6 k o m m e n t a r e r


9 månader

Postat av Johanna den 2010-09-17 11:45:36Bilder | 41 k o m m e n t a r e r


Fredagsmys

Postat av Johanna den 2010-09-17 11:24:16Åh, fredagsmyset börjar tidigt här. Tanken var egentligen att vi skulle åka och titta på Emils handbollsmatch ikväll men eftersom vi är förkylda får vi snällt vänta hemma. Blir tidigt gonatt för oss båda kan jag tänka mig, fy för att vara sjuk. Vi får mysa på dagen istället. Leia håller på och upptäcker sitt rum. Är väldigt sugen på ett tripp till IKEA för att köpa lådor till Expediten. I stort behov av det just nu. Och en grön matta.

Jag har äntligen tagit tag i 9-månaderskortet. Vi tar ju kort på henne varje månad men sen hon blev 9 månader har jag glömt det varje dag, hehe. Det är verkligen en utmaning nu att få ett kort på henne när hon ligger ner. Dessutom måste jag stå på en pall för att min objektiv tycker att man ska vara 5 meter från motivet. Inge vidare men jag klarade det bra! Ska redigera lite sen kommer resultaten upp.

Nej, jag har ju inte tid att sitta och skriva mitt livs historia här nu. Pluttan kryper runt och mamma springer efter, haha. Så söt när hon drar sig/kryper fram. Nu får man även börja möblera om här hemma för att det ska bli lite mer säkert. Svårt det där.

Ha en toppenmysig fredag!

Allmänt | 1 k o m m e n t a r e r


Dålig start

Postat av Johanna den 2010-09-17 09:30:54


Jag tror att jag gick upp på fel sida av sängen imorse. Vilket jäkla dåligt humör jag haft under morgonen.. usch. Blivit så förbannad över små grejer. Vi åkte och handlade strax efter åtta och eftersom mina nycklar var borta fick jag inte med mig våran vagn så Leia fick sitta i kundvagnen. Det är inte så smidigt eftersom man då måste hålla i henne samtidigt.. tror ni det hjälpte mitt dåliga humör? Knappast. Antog att Emil tagit med sig mina nycklar och småhatade honom en stund.. när jag kom hem hittade jag nycklarna i hans jobbarsko. Undra vilken liten buse som tappat dom där?

Nu har dock det hemska lagt sig. Nu är jag mest trött. Vi är fortfarande förkylda men jag är lite piggare än igår, än så länge iallafall. Ska försöka ta mig en promenad på eftermiddagen för att komma ut nåt.

Ett hej från två snoriga tjejer

Allmänt | 3 k o m m e n t a r e r


Det är Du och Jag

Postat av Johanna den 2010-09-16 20:51:05Det finns inget som någonsin kommer komma före min dotter.

Allmänt | 9 k o m m e n t a r e r


Spela spel

Postat av Johanna den 2010-09-16 20:46:58


Innan Leia kom till världen var det mycket tid som skulle fördrivas. Det slutade med att jag blev smått kär i mahjong och spindelharpan. Bland annat. Det är tur att internet finns, för ute på nätet finns ett hav av spel. Det finns oändligt många versioner av mahjong, mängder av kortspel och en stor favorit hos mig: bilspel. Det är så kul att slå sina egna resultat och bara bli bättre och bättre.

När man sen tröttnat på att spela mahjong finns det tusen andra spel. Man kanske är sugen på ett spel som använder mer kreativt tänkande än att bara para ihop likadana bilder.

Så, när du är sugen på att spela roliga spel för att få tiden att gå lite fortare tycker jag att du ska gå surfa in på denna sida för där har du allt. Det är den enda sida du behöver oavsett vad för slags spel du letar efter. Mycket smidigt.

Allmänt | 0 k o m m e n t a r e r


Pappa och Leia

Postat av Johanna den 2010-09-16 19:18:56Ja, dagen har varit hemsk. Leia har lätt blivit trött och grinig och jag.. ja.. jag har bett till Gud. Det är inge vidare lätt att vara sjuk och ta hand om ett sjukt barn. Men vi överlevde och lillan har precis lagt sig. Hoppas vi är lite piggare imorgon så vi åtminstone kan komma ut på en liten promenad. Dagarna är långa när man bara sitter inne.

Känner att det snart är dags för ett inlägg om Stokkevagnen vi kör nu, så har ni några frågor eller funderingar får ni gärna dela med er av dom här.

Svar till Carro
Dessa bilder har jag gett en varmare ton, samt ljusat upp en aning. Jag kör inget avancerat utan lägger oftast bara till en varmare ton och förbättrar skärpan.

Bilder | 4 k o m m e n t a r e r


9 månder 1 vecka 1 dag

Postat av Johanna den 2010-09-16 14:20:18


Nu kan Leia krypa. Hon kröp igenom hela köket förut inför två mycket stolta föräldrar.Video | 11 k o m m e n t a r e r


Mutad!

Postat av Johanna den 2010-09-16 10:36:41När vi går upp på morgonen är det fortfarande natt ute. Det är mörkt och mysigt. Då får man passa på att tända Leias söta lampa från IKEA i fönstret. Snart är mörkret här, snabbare än man tror.

Både Leia o jag har åkt på en förkyldning. Vi är båda rätt trötta men jag kan inte koppla av. Det är så mycket som behöver ordnas här hemma att jag inte kan unna mig en powernap just nu.


Jag mutade henne med majskrokar för att få dammsuga. Nöden har ingen lag ibland. Hon gillar inte den dumma dammsugaren men med en krok i munnen gick det bra.

Fick även ett roligt mejl om att jag vunnit ett paket namnnappar hos snuttegubbe.blogg.se och det är ju alltid kul :) Såna mejl får gärna komma oftare, hihi.

Allmänt | 9 k o m m e n t a r e r


Sjuka

Postat av Johanna den 2010-09-16 07:33:08


Jag är sjuk och Leia har spytt lite. Om det var en olyckshändelse eller om hon är sjuk vet jag inte.. men jag tror jag dör snart. Va skönt att Emil ska plugga idag. Underbart..

Hoppas ni får en bättre torsdag!

Allmänt | 7 k o m m e n t a r e r


Rött och randigt

Postat av Johanna den 2010-09-15 19:18:05


Tröja - Adidas
Vantar - Polarn O. Pyret
Mössa - Polarn O. Pyret
Tofflor - Polarn O. Pyret


Idag ville Leia bjuda på en outfitbild. Röd och fin. Vi passade på att gå en promenad i det fina höstvädret men det resulterade mest i att alla blev grymt trötta. Leia är ledsen och trött idag. Hon skulle gärna sova bort denna dag tror jag. Hon passade dock på att visa oss att hon minsann visst kan krypa på riktigt nu! Vår stora tjej! Hoppas hon vaknar och är piggare imorgon.

Allmänt | 13 k o m m e n t a r e r


Stan med Stokke

Postat av Johanna den 2010-09-15 14:39:58


Stokke fick äran att följa med oss till stan idag. Vi fick prova på liggläget och Leia sov så bra, så bra där. Den känns verkligen mysig då man kan bädda in dom lite. Jag hittade såklart inga sockor, hoppas att mamma kan sticka ett par till Leian. Däremot fyndade jag några bodies på Lindex och fick ett par gratis strumpor. Med små halkgrejer på. Lilla tjejen börjar bli stor :)Allmänt | 12 k o m m e n t a r e r


Vinnaren

Postat av Johanna den 2010-09-15 13:21:38


Tävlingen i samarbete med Studio Nele är avgjord och vinnaren är..

Stort grattis till dig!

Tävlingar | 4 k o m m e n t a r e r


Allihopa

Postat av Johanna den 2010-09-15 08:48:42


Idag ska vi spendera dagen tillsammans, hela familjen. Som vanligt har vi svårt att bestämma vad vi ska hitta på men ett besök på stan blir det iallafall. Se om jag kan hitta ett par sockor åt lilltjejen.

Idag kl 12 avslutas tävlingen om ett valfritt tryck från Studio Nele. Sista chansen att tävla nu!


Allmänt | 7 k o m m e n t a r e r


Inte vår dag

Postat av Johanna den 2010-09-14 17:10:06


Imorgon avslutas tävlingen, så passa på att tävla nu!
HÄR.Jag lyckades inte tajma in Leias sovstunder ordentligt på förmiddagen så när vi åkte mot Öppna förskolan var hon redan jättetrött. Det gick bra en stund, vi räddades av sångstunden men sen var det sådär.. När hon tillslut kom för nära ett litet barn som glatt drog henne i håret var botten nådd. Leia som aldrig brytt sig tidigare om någon gjort nåt.. stackarn var så trött.

Så hem, äta lite mellanmål och sen ut med vagnen. Leia somnade direkt och vi hann en liten bit innan det börja tokregna. Jätteskönt.. Nej, det är inte min dag idag.

Nu har vi precis ätit middag och Leia är trött. Och då även på ett underbart humör. Ikväll ska hon vara vaken till 20 var tanken. Vi får se hur det går med det. Själv är jag helt slut efter att ha hållt igång sen halv 6.

Nu, trösta bebis.

Allmänt | 10 k o m m e n t a r e r


Nytt

Postat av Johanna den 2010-09-14 10:12:30


Efter att ha provat mammas tröja kunde jag inte längre stå emot denna. Älskarn. Dock ska man nog inte ha mysbrallor under, ingen hit.

En otroligt fin canvastavla med världens finaste motiv på. Bilden gör inte tavlan rättvisa. Den passar fint i Leias rum.

Allmänt | 40 k o m m e n t a r e r


Vänner

Postat av Johanna den 2010-09-14 06:44:16


Jag älskar Kanal 5. Framförallt för att dom visar vänner kl 5.30 på vardagarna. Perfekt! Hur skulle jag annars klara mig denna tid på dygnet? Leias förkyldning verkar väldigt bra idag. Hon verkar inte snorig alls så kanske är den helt över nu. Min hals är också mycket bättre. Så idag blir det Öppna förskolan igen, babyöppet. Det tyckte vi var kul.

När jag vaknat till lite mer ska jag slänga upp bilder på det jag hämtade ut på posten igår. Har bara öppnat ett paket och var mycket, mycket nöjd!

Just nu försöker jag få Leian att sova en lite stund så att hon orkar på förmiddagen och för att Emil ska få sova vidare. Hon är trött när vi går upp såhär tidigt men alltför envis för att sova vidare.


Allmänt | 11 k o m m e n t a r e r


Spegel, spegel..

Postat av Johanna den 2010-09-13 21:35:25Video | 6 k o m m e n t a r e r


Två trötta tjejer

Postat av Johanna den 2010-09-13 16:22:23


Vi har precis kommit hem från Öppna förskolan. Leia gick och la sig på en gång, helt slut. Vi har lekt med barn från vår föräldragrupp vilket var mycket trevligt! Det är kul att lära känna nya människor, speciellt då med barn. Det är lite lättare att umgås då. Leia var överallt, hon vägrade att sitta still och leka. Hon blev inte så populär bland de äldre barnen, haha. Så är det.. Hon passade på att spela lite innebandy, äta på pusselbitar och sno leksaker av kompisarna :)

Nu är vår älskade pappa påväg hemåt. Jag ska försöka ta mig bort till affären och hämta ut två paket som kommit. Det är kuul. Men nu ska jag lägga mig på soffan och andas ut lite.

Det vi har ska aldrig dö ♥

Allmänt | 23 k o m m e n t a r e r


Leias nya leksak

Postat av Johanna den 2010-09-13 11:48:05Igår fick lillan en briohund utav sin yngsta kusin. Den är mycket spännande att pilla på. Just nu sover hon men har självklart vaknat en gång och varit ledsen.. stackars. Ute ösregnar det och jag fryser nästan ihjäl här inne. Burr..

Leia har verkligen fattat hur man ska ställa sig upp nu. Hon försöker mot allt men soffan funkar allra bäst. Nu skulle hon dock behöva lite mer balans.. eller så ska jag köpa en hjälm till henne :)

Glöm inte att tävla om ett valfritt tryck från Studio Nele HÄR.

Allmänt | 6 k o m m e n t a r e r


Det värsta med att ha barn..

Postat av Johanna den 2010-09-13 08:14:41


Leia har börjat vakna mellan 23-00, ledsen och knappt vaken. Detta har hänt varje natt nu men inatt var det värre. Då fick jag inte lämna rummet utan att hon började skrika. Så efter att ha sprungit fram och tillbaka några gånger tog jag med henne till min säng. Emil la sig i soffan så att jag och Leia fick vara ifred. Det tog inte lång stund innan hon somnade och sov hela natten.

Det är så frustrerande och jobbigt att inte veta varför ens barn gråter. Jag kan inte komma på vad som är fel.. Det är helt klart det värsta med att ha barn. Denna ständiga oro. Får se hur kommande natt går.. hoppas hon slipper vara ledsen.

Jag har fått sova lite till nu på morgonen, sov riktigt dåligt inatt. Ute är det regnväder men vi måste ge oss ut ändå. Måste handla lite mat till både mig och Leia.

Inte ens en bild har jag att bjuda på idag. Snålt! :)

Allmänt | 9 k o m m e n t a r e r


Dålig bloggare

Postat av Johanna den 2010-09-12 21:10:10


Idag har internet hamnat på sista plats. Man får verkligen ta vara på de dagar då hela familjen är samlad. Det händer inte alltför ofta längre. Vi har gjort en del besök, handlat och bara umgåtts. Vi provkörde Stokke ute och var mycket nöjda. Samtidigt känns det som om man har en del att lära om alla funktioner men det ska vi en dag kunna.

Jag har fortfarande ont i halsen. Hoppas det släppt till imorgon. Vi har roliga planer denna vecka så jag håller tummarna för att vi håller oss friska.

Hoppas att ni haft en härlig helg med era nära och kära. Nu är det strax läggdags när man har en liten tjej som går upp kl 5 :)

Allmänt | 5 k o m m e n t a r e r


Vill ha till Stokkevagnen

Postat av Johanna den 2010-09-11 19:24:21


Bilder från Stokke.com

Ett vinterset! Förstå vad varmt och gosigt Leia skulle ha därinne? Det känns så skönt om man på nåt sätt kan "stänga in" dom små. Till vår röda vagn har vi en fotsack som skyddar lite. Tycker hon är så liten även i vinter. Ja, vi får komma på en lösning.
Imorgon ska vi göra debuten med Stokke utomhus! Jag och Leia har kört några vändor här inne och hon gillaren.


Förresten, Leia ställde sig upp alldeles själv idag!! Så jäkla stolt blev jag! Och självklart grät jag en skvätt..

Allmänt | 24 k o m m e n t a r e r


Ge mig svar på två frågor!

Postat av Johanna den 2010-09-11 12:46:00


Fråga 1:
Jag är sugen på att sälja lite kläder på Tradera. Både mina o Leias. Har ni några bra tips för det? Hur vet man egentligen vikten på en plagg utan att väga? Alla slags tips välkomnas. Jag kan ingenting om detta men det vore så kul att prova. Annars kommer mycket slängas istället.

Fråga 2:
Finns det inget intresse hos mina läsare för tävlingar? Kanske är tur att jag knappt har några med tanke på det dåliga deltagandet. Själv älskar jag att tävla och gör det överallt. Varför undviker ni mig?! :)


Jag mår inge bra idag alls. Känns då måttligt kul att Emil snart ska lämna oss för en handbollsmatch.. Hoppas att Leia är lite snäll mot sin veka mor då. Jag har inte tid att bli sjuk. Vi har så många roliga planer nästa vecka, jag och lilla gurkan. Leia verkar åtminstone må mycket bättre! Men jag tror stenhårt på att en tand snart kommer dyka upp. Det var ju tre månader sen de två första kom :)

Hoppas ni har en härlig lördag och att ni inte mår som jag.
Många sjukiskramar!

Allmänt | 19 k o m m e n t a r e r


Who needs a boyfriend?

Postat av Johanna den 2010-09-11 09:41:57När man kan pussa sig själv? Härligt, blöta pussar. Leia är helt besatt av speglar, de är det roligaste hon vet. Så fort sovrumsdörren är öppen drar hon sig dit på två sekunder. Snabb som tusan. 

Själv vaknade jag med ont i halsen idag medan Leia verkar vara bättre. Men gnällig. Kanske en tand på gång? Nu ska jag göra mig iordning och se hur vi ska fördriva denna dag :)

Allmänt | 8 k o m m e n t a r e r


Rätt svar:

Postat av Johanna den 2010-09-10 20:14:46Välkommen, Stokke® Xplory®

Allmänt | 16 k o m m e n t a r e r


Baby in red

Postat av Johanna den 2010-09-10 15:55:38


Bjuder på dagens bilder. Först, Leia påväg till stan i sin söta nyckelpigajacka från Lindex. Sen kom vi hem och ät majskrokar. Sen provade vi höstens hetaste oufit, all Polarn O. Pyret. Och allt rött. 

Passade på att köpa mer vantar, kan tänka mig att dom blir smutsiga fort. En pyjamas fick också följa med hem då det är brist på det. Leia är snorig och lite ur form idag. Hon har nästan feber, så nu vilar hon upp sig. Se om hon behöver alvedon när hon vaknar. Leias låtsasmoster kom förbi förut och lekte skiten ur Leia :) Kul när någon kommer med lite ny energi.


Allmänt | 18 k o m m e n t a r e r


Vad tror ni?

Postat av Johanna den 2010-09-10 11:18:34


Fick precis en avi om ett paket som kommit. Det väger 18.7 kg, tror ni jag kan slänga in det under vagnen? Haha. Fan så smidigt.

Såå, vad kan detta vara? Någon som har en bra gissning?
Fan, dom har skickat till Johanna Östman.. Östblom är tydligen jättesvårt att få rätt.. Någon som vet om man får ut det ändå??

Allmänt | 15 k o m m e n t a r e r


Jag och min bebis

Postat av Johanna den 2010-09-10 07:43:14


Leia har blivit förkyld. Men en rätt mild förkyldning än så länge. Hon hade lite svårt att sova igår men med lite näsdroppars hjälp gick det bra. Idag ska vi åka in till stan och handla. Jag känner mig effektiv idag. Klockan är inte ens åtta och jag har redan sminkat mig och blivit människa.

Leia är glad, hon leker med sin speldosa. Se om hon tar en powernap innan frukost. Hon har börjat göra om sin sovtider nu igen. På eftermiddagen kan hon vägra att sova och därmed somna väldigt tidigt på kvällen istället. Men vad ska man göra? Jag kan inte tvinga henne att sova. Dessutom är man rätt van vid att gå upp kl 5 nu :)

Nu ska här slappas lite i soffan i väntan på frukosten.
Glöm inte att tävla om ett valfritt tryck från Studio Nele HÄR.

Allmänt | 6 k o m m e n t a r e r


9 månader

Postat av Johanna den 2010-09-09 15:48:32Allmänt | 12 k o m m e n t a r e r


Hej torsdag!

Postat av Johanna den 2010-09-09 11:13:38


Jag och Leia har varit ute och gått till och från affären. Inge vidare kul eftersom vägen bara går rakt fram men vi fick iallafall lite motion. Jag passade på att handla hårfärg så att jag kan fräscha upp frillan lite i helgen. Leia fick nya nappar. Hon har endast accepterat MAM's små 0-6 månaders nappar men nu är hon ju stor så det är dags att byta. Hoppas verkligen att hon gillar dessa.. annars vet jag inte vad vi ska ta oss till.

Idag ska det ätas pannkakor här hemma, min stora favorit! Sen ska vi ut och gå i skogen med Leias låtsasmoster, det ser vi fram emot :)


Allmänt | 8 k o m m e n t a r e r


Så äcklad

Postat av Johanna den 2010-09-08 20:05:41


Vi hade besök här under eftermiddagen. En tjej kom och visade upp en produkt.. vet inte vad jag ska kalla den. Dammsugare/allt-i-allo. Vi fick dammsuga med våran och sen samma ställe med denna. Det vart inte rent av våran. Dessutom tog vi soffan, sängen och ryamattan i vardagsrummet och resultaten äcklade mig så otroligt mycket. Jag hade aldrig kunnat ana hur mycket skit som egentligen gömmer sig på dessa ställen.

Ja, nu vill jag bara förtränga vetskapen om allt skit vi lever i.. Är tacksam över att vi iallafall fick rent alldeles gratis. Vi fick skriva på en lista med en massa par som också kommer att bli erbjudna detta. Ringer dom er tycker jag att ni ska ge dom en chans. Dom visar upp och städar - gratis. Säger dom dessutom att det var Emil eller jag som tipsat om er så är vi skyldiga. Det var inte så lätt att rada upp 25 par i Nyköping. :)

Skit från mattan

Allmänt | 13 k o m m e n t a r e r


Tävling - Studio Nele

Postat av Johanna den 2010-09-08 14:32:35I samarbete med Studio Nele lottar jag nu ut ett valfritt tryck (21x30 cm).


Tävlingsregler:

1 lott: Gå in på studionele.se och välj vilket tryck du skulle vilja vinna.

2 lotter: Gå in på Studio Neles Facebooksida och "gilla". Skriv sedan ditt namn här.


Tävlingen avslutas den 15 september
Lycka till!

Tävlingar | 32 k o m m e n t a r e r


En stolt mamma här

Postat av Johanna den 2010-09-08 11:47:53


Medan jag var i full gång med att sortera tvätten blev det oroväckande tyst i Leias rum. När jag kom dit fann jag henne såhär:


Min duktiga lilla tjej vågar nu prova nya saker. Hon har världens självförtroende. Så härligt att se. Nu dröjer det inte länge innan hon kryper på riktigt och börjar ställa sig upp. Hon är jättestark i kroppen och älskar att gå (med en hel del hjälp såklart). Lite balans saknas dock.

Jag hittade mitt halsband men inget till Leia. Var inne och drömde mig bort bland Polarn. O Pyrets kläder. Dom hade så söta ytterkläder! Det här skulle Leia(s mamma) vilja ha.

Bilder från Polarn O. Pyret.

Nu ska det städas, tvättas och göra mat till mig själv. Men hörreni, under dagen kommer en fin tävling upp här på bloggen!

Allmänt | 11 k o m m e n t a r e r


Ut på jakt

Postat av Johanna den 2010-09-08 08:45:25


Under förmiddagen idag ska jag och Leian ta oss in till stan och leta efter lite smågrejer till oss båda. Jag ska leta halsband och lillan ska leta efter sockor. Just nu försöker jag göra mig iordning samtidigt som hon äter smörgåsrån. En stor favorit här hemma. Vi har varit uppe sen kl 5 idag men just nu är jag pigg. Vi brukar ta en liten sovstund på morgonen tillsammans och idag bjöd Leia på hela 30 minuters vila. Jag hann inte ens somna, haha.

En fråga till er med barn som bara sitter i vagnen utomhus,
hur klär ni era barn nu och under hösten? Innan den riktiga kylan kommit.


Leia en fin sommardag.

Allmänt | 13 k o m m e n t a r e r


Duktig liten tjej

Postat av Johanna den 2010-09-07 18:13:55


Igår fick jag se att en Öppen förskola här i närheten skulle ha baby-öppet idag. Så det passade jag och Leia på att gå på och vi hade supertrevligt! Många trevliga mammor och barn hann vi träffa. Leia ålade runt överallt och jag fick snällt springa efter. Det är lite så vi jobbar nu. Så nästa tisdag ska vi dit igen :)

Jag har precis lagt en väldigt trött liten tjej. Hon har för första gången i hela sitt liv varit vaken hela eftermiddagen så hon tokdäckade i min famn. När Emil kommer hem ska jag prova på crossen i klädkammaren. Hoppas på att det inte väcker Leian.

Nej, jag är nästan lika trött som Leian just nu. Dags att ladda inför lite motion.

Allmänt | 12 k o m m e n t a r e r


Let's go!

Postat av Johanna den 2010-09-07 12:32:58


Nu ska vi lämna våran tråkiga pluggande pappa ifred.


Allmänt | 5 k o m m e n t a r e r


Godermorgon

Postat av Johanna den 2010-09-07 10:13:03


Ett snabbt hej, jag lever. Jag har en tjurig liten tjej som skulle behöva sova. Men nuförtiden är sängen roligare att leka i än att sova i. Om jag lyckas få henne att somna ska jag nog bege mig ut på balkongen, verkar vara rätt skönt där ute.

Hoppas ni får en fin dag :)

Allmänt | 1 k o m m e n t a r e r


Ett sista försök

Postat av Johanna den 2010-09-06 12:24:20


Ikväll avslutas fototävlingen hos Sara Marklund. Har du inte röstat - gör det! (Nr10) Då gör du mamma Johanna otroligt glad!!

Bjuder på några bilder, såhär söt blir man när man precis ätit mat. Då är livet värt att leva igen :)


Bilder | 0 k o m m e n t a r e r


Vem är det?

Postat av Johanna den 2010-09-06 10:45:56Allmänt | 17 k o m m e n t a r e r


Mamma - Leia 0-1

Postat av Johanna den 2010-09-06 09:16:59


Klockan 5 imorse ropade Leia godmorgon från sitt rum. Då prövade vi något nytt och gav henne NAN i våran säng. För att sen bara kunna lägga henne brevid och somna om. Gick sådär. Hon var pigg medans mamma inte var så pigg. När jag fått två smällar i ögat och en på näsan gav jag upp. Självklart hann jag knappt komma ut ur sovrummet innan hon började klia sig i ögonen.. typiskt. Så när Emil cyklat iväg till tåget gick vi och la oss igen och sov i 1½ timme. Mycket skönt!

Nu har vi precis ätit frukost ihop. Leia leker med sina speldosor på golvet så här är det livat :) Annars är favoriten just nu att säga daada. Det lärde hon sig i fredags. Så nu är det inte lika mycket mamamama längre. Synd!

Idag ska vi posta vår ansökan om förskoleplats.. dagen är kommen. Hur det känns? Gräsligt! Hade Emil fortfarande jobbat hade jag varit hemma längre med Leia. Men nu måste jag jobba. Men det är inte med glädje jag lämnar brevet på posten idag. Hoppas iallafall att vi har tur med var vi blir placerade. Jag hade helst velat ha henne ute i Nävekvarn men känner att det kanske inte är så himla smidigt i längden, hehe.

Vår finaste lilla tjej

Allmänt | 10 k o m m e n t a r e r


Inget att bjuda på

Postat av Johanna den 2010-09-05 20:01:31


Inga bilder har jag så jag får fatta mig kort. Både jag och Leia är mycket trötta efter denna dag. Eftersom hon var en grinig tjej blev det en hel del bärande vilket känns i ryggen nu.. inte alls så skönt.

Har idag lagat mat för första gången under hela mitt liv nu. Jag finner mat otroligt tråkigt. Jag är inte intresserad av att laga eller ens äta mat. Konstig inställning det där. Självklart äter jag. Annars dör man ju. Nästan. Ja, jag håller iallafall på att lära mig nu när jag blivit vuxen. Det gick bra, förutom att löken höll på att döda mig. Så otroligt smärtsamt!! Hade mascara i hela ansiktet när smärtan äntligen gav med sig. Hemskt..

Nu ska här kopplas av och läsa lite bloggar :)

Allmänt | 6 k o m m e n t a r e r


Ändrade planer

Postat av Johanna den 2010-09-05 18:07:48


Vi åkte mot Stockholm med min syster. Det blev lite IKEA och Skärholmen. Jag kom endast hem med två st påslakanset. Som jag tyckte dög. Som alla andra tyckte var apfula. Jaja, billiga!

Nu är Leia på dålig humör så jag får återkomma senare! :)

Allmänt | 1 k o m m e n t a r e r


En inte så mysig frukost

Postat av Johanna den 2010-09-05 09:08:45Jag och Leia satt för första gången och åt frukost vid bordet i köket. Det började bra.. Efter att hon ätit sin gröt fick hon en bit banan att tugga på som efterrätt. Självklart tar hon världens bit och sätter i halsen. Jag är ständigt livrädd för detta för det är så otroligt obehagligt. Hon blev lika rädd som jag. Tur att vi gick igenom vad man ska göra när det händer på föräldraträffen för jag kände mig rätt säker på hur jag skulle göra.

Så ner med Leia, la henne på magen över mitt ben aningen neråtlutad och dunkade lite i ryggen. Mer än så behövdes inte för att få ut den. Så ynklig hon var efter, min lilla tjej. Det var läskigt för oss båda. Mycket tårar blev det, dock inte från min sida denna gång.

Idag har vi inga planer och jag kan inte ens komma på nåt vettigt att göra. Hoppas att Emil kommer hem skapligt idag, det vore mycket trevligt. Idag vore det skönt att få träna på crossen igen, alldeles för länge sen. Jaja, nu är det full rulle här igen. Leia är duktig på att låta :)

Allmänt | 13 k o m m e n t a r e r


Svårt val

Postat av Johanna den 2010-09-04 17:32:29


Nu har jag fått hjälp med att sy till lite gamla kläder så att de kan användas igen. Billigare än att köpa nytt :) Leia har varit på gott humör under hela dagen. Själv är jag helt slut. Nog för att jag älskar min dotter men någon dag i veckan är det så otroligt skönt att bara få koppla av och ge sig själv lite uppmärksamhet. Det händer dock inte denna helg men med denna glada tjej ska jag nog klara mig. Hon är redan trött så det blir säkert ett tidigt gonatt. För mig också.

Jag har nu börjat bli riktigt stressad inför valet som kommer. Jag trodde att jag bestämt mig men när andra drar sin åsikt börjar jag tvivla. I mitt huvud låter det som om de flesta säger samma sak.. Svårt det där..


Allmänt | 6 k o m m e n t a r e r


Dags att börja dagen

Postat av Johanna den 2010-09-04 10:22:05


Leia sa gomorgon 5.20 imorse. Så när Emil lämnade oss försökte jag få henne att sova tillsammans med mig. Efter mycket om och men somnade hon faktiskt och vi sov ända fram till halv 10. Mycket bra! Nu är vi pigga och glada. Har precis suttit och skrivit in på listan här, så kul att ha er samlade. Nu hittar jag er mycket lättare!

Igår fick vi ett kul brev på posten, en tunika från Solkatt. Tanken är att hon ska ha den nästa sommar och därför var den väldigt stor nu :) Mycket bra grejer det där.


Allmänt | 6 k o m m e n t a r e r


Kul att logga in

Postat av Johanna den 2010-09-03 22:33:58


Jättekul att så många hör av sig om listan. Den lista jag skrev var endast de jag haft bland länkarna i menyn. Den tog jag bort och gjorde till ett inlägg istället så att jag har er sparade för både mig och andra. Alla är självklart välkomna på den sålänge ni har ett barn, i eller utanför magen :)

Vi har varit hos Emils föräldrar och ätit under kvällen och kom nyligen hem. Leia har somnat om i sin säng och vi ska strax lägga oss.

Imorgon ska vår kära pappa spendera hela dagen med handbollen vilket känns lagom kul. Men så äre. Vi får helt enkelt roa oss själva.

Gonatt på er!

Allmänt | 4 k o m m e n t a r e r


Mammabloggar

Postat av Johanna den 2010-09-03 14:06:05


Här har jag samlat ett gäng bra mammabloggar. Finns du inte med - hör av dig!


Anna och Nathalie & Nicole (09)
Malin och Casper & Simon (09)Linda och Kevin & Kelly (08) & Kean (10)


Agnieszka och Nova & Elton (09)
Martina med dotter och son (10)
Carro med dotter & son (09)Carolina och Oliver & Isabella (09)
Malin och Alice & Lowe (09)
Sandra och Melvin & Mejja (09)

Feb

April

Maj
Emeli och Natalie
Johanna och Love + bebis påväg
Donken och Vincent + bebis på gång

Juni

Oktober

December
Anna och Anton
Louise och WildeMammabloggar | 58 k o m m e n t a r e r


Bättre

Postat av Johanna den 2010-09-03 11:29:12


När man mår skit finns det bara en enda person här i världen som kan dra upp mitt humör, min underbara dotter. Bara genom att finnas till. Det behövs inget mer. Vi tog oss en promenad i blåsten, fick tid att tänka.. även om det knappast gör mig klokare. Innan vi gick in stannade vi till på gården och gungade lite. Leia tyckte det var kul men hon var inte riktigt nöjd med att det blåste på henne. Då blev hon sur. Vi satt också i sandlådan och kände i sanden. Måste ta med hennes spadar ut någon dag.

Idag är Emil hemma, fast inte hemma. Han ska plugga. Jag gillart. Det är härligt att han åtminstone finns i lägenheten :)Allmänt | 5 k o m m e n t a r e r


Ingen bra dag

Postat av Johanna den 2010-09-03 09:19:35


Idag är jag trött.. trött på att må illa varenda dag. Trött på att må illa bara vid tanken på mat. Så jävla trött. Risk för dålig uppdatering idag.

Ha det bäst ♥

Allmänt | 6 k o m m e n t a r e r


Ensam mamma

Postat av Johanna den 2010-09-02 20:24:16


Leia gick och la sig tidigt och Emil är fortfarande i Stockholm. Jag är en ensam mamma just nu och det är otroligt lugnt och skönt. Har precis duschat. Ja, jag gör sånt jag med! Och nu tänker jag ta det så lugnt som möjligt i soffan. Underbart.


Allmänt | 7 k o m m e n t a r e r


Tur att man är lat

Postat av Johanna den 2010-09-02 16:12:43


Får väl säga att det är tur att jag var lat idag och sköt på promenaden så länge. Nu öser regnet ner! Inge vidare promenadväder. Har hittat något som kallas Hälsans stig i Nyköping, den hade jag velat pröva på. Om jag hade förstått mig på kartor vill säga, haha. Annars blir det samma gamla runda känns det som.

Leia ligger och river i en tidning just nu. Jag hoppas att hon säger att hon är trött strax för lilla mamma skulle behöva en powernap. Det är svinkallt i vår lägenhet, nu minns jag hur jobbigt vi hade det förra vintern med Leia. Ruskigt kallt vare och vi fick inhandla tjocka kläder till henne.. Som hon hann använda typ 3 gånger innan det var för smått. På den tiden gick det undan.

Jag och Leian funtar på om vi ska ta oss till en Öppen förskola imorgon. Känner att hon behöver träffa andra barn i sin egen ålder (om man har tur att träffa någon sån). Se hur pigga vi är på det imorgon. Då är ju våran älsklings pappa hemma också. En kanonbra fredag alltså.


Allmänt | 10 k o m m e n t a r e r


Morgon på stan

Postat av Johanna den 2010-09-02 11:45:26


Vi har börjat dagen med att shoppa, blir det mycket bättre än så? Var väldigt lugnt på stan vilket gjorde det tusen gånger lättare att titta på kläder med barnvagn. Stort plus i kanten till Leia som snällt låg i sin vagn när jag provade kläder och dessutom somnade alldeles själv utanför provrummet. Bra tjej! Jag lyckades handla en hel outfit på Vero Moda. Dessa jeansleggings kan jag verkligen rekommendera! Dom var sååå galet snygga på.

Nu är det snart dags för lunch för oss. Leia ska äta torsk och jag ska äta bacon. Det är så mysigt att äta ihop men lillan är inge vidare på att vänta på att maten ska bli klar. Så att fixa mat till oss både är inte något vidare harmoniskt.

Det är verkligen höst ute idag, solen lyser och det blåser kallt. Alldeles underbart. Vi ska ta oss ut på en promenad senare. Måste försöka tänka ut någon rolig väg bara.. inte det lättaste i denna stad. Nej, nu är jag hungrig :)


Allmänt | 7 k o m m e n t a r e r


Godmorgon!

Postat av Johanna den 2010-09-02 06:49:08


2 september är här. Det är torsdag. Vi är självklart uppe redan. Leia sitter och leker med sin telefon och låter allmänt högt. Säkert uppskattat av de som sover, hihi. Dagens planer är att ta sig ner till stan tror jag. Titta runt lite. Jag känner mig pigg idag. La mig tidigt för första gången på länge.

Nu ska jag vakna med the Voice :)


Har ni ännu inte röstat på mig i Sara Marklunds fototävligen får ni gärna göra det HÄR (Nr10). Vore riktigt snällt!

Allmänt | 5 k o m m e n t a r e r


Glada tjejer

Postat av Johanna den 2010-09-01 20:15:27


Vi var två glada tjejer när Emil äntligen kom hem efter sin första dag i skolan. Vi passade på att ta en kvällspromenad innan det var läggdags för lillan. Hamnade på coop där Leia fick en gratis banan. Gott tyckte hon! Nu har hon precis lagt sig och jag ska spendera resten av kvällen framför tv:n i underbart sällskap.

Ha en härlig kväll!


Allmänt | 2 k o m m e n t a r e r


En riktig busunge

Postat av Johanna den 2010-09-01 17:13:33


Vi har minsann fått en riktig busunge. Hon har sån härlig personlighet så det är inte klokt. Igår var hon ju bara bebis.. Man märker hur fort det går nu. Snart kommer hon börja klättra på allt.


Eller så är man lite lat och ligger kvar på mattan där mamma bytt blöja. Varför vända sig själv när man enkelt ligger kvar och väntar på att mamma plockar upp en? :)


Allmänt | 4 k o m m e n t a r e r


Vad jag gör idag

Postat av Johanna den 2010-09-01 09:38:59Inatt fick Leia sova i en pyjamas jag köpte för flera månder sen. Då var den alldeles för stor. Nu är den nästan för liten. Vissa barnkläder nöts knappast. 

Natten var annorlunda. Leia vaknade två gånger och skrek. Antar att hon drömt något och vaknat till.. Jag sprang upp och trodde att hon fastnat någonstans. Inte van vid att hon börjar skrika mitt i natten. Sen låg jag vaken 1½ timme för jag kan inte somna om. Det är omöjligt! Så mitt morgonhumör var lagom kul imorse.

Idag städas det för fullt. Jag har redan gjort iordning Emils garderob (ja, idag får jag ett mvg som flickvän), tvättat en maskin och diskat. Lägenheten ser ut som skit och målet är att det ska vara rent och otroligt fint tills Emil kommer hem. Tid har jag alltså gott om men i det här hemmet är det Leia som bestämmer. Så vi får se hur det går :)
Detta är nu historia

Allmänt | 10 k o m m e n t a r e r


Rösta på mig!

Postat av Johanna den 2010-09-01 06:26:57


Jag är en av finalisterna hos Sara Marklunds fototävling! Vore jättesnällt om ni klickade er in HÄR och la en röst på mig. Vore fantastiskt snällt!


Nr 10

Allmänt | 8 k o m m e n t a r e rTill bloggens startsida


J O H A N N A

Du har hittat ännu en mammablogg!
Jag som skriver denna heter Johanna och har hunnit bli 22 år, är sambo och mamma till världens finaste prinsessa. Är otroligt svag för Kent, fredagsmys och vit inredning..

KONTAKT johannavictoria_@hotmail.com

♥ ♥ ♥
L E I A
född 8 december 2009

Efter en jobbig start i livet så njuter vi nu av varenda minut med varandra! På Leias topp-3 lista hamnar att lära sig gå, synas och göra allt man inte får.♥ ♥ ♥Sist postat

Hösten
Bä bä vita lamm
Höstfoto
Noka
Vår stora tjej
Pampers Active Fit
Rekord!
Håller tummarna
Vilken bokklubb?
Lyset är tänt men ingen är hemmaKategorier

Allmänt
Bilder
Frågor och svar
Graviditeten
Mammabloggar
Nytt
Testar
Tips
Träning och hälsa
Tävlingar
Video
Vårt hem♥ ♥ ♥2 0 1 1
Januari · Februari · Mars · April
Maj · Juni · Juli · Augusti · September
Oktober · November · December2 0 1 0
Maj · Juni · Juli · Augusti · September
Oktober · November · December