Duktig liten tjej

Postat av Johanna den 2011-05-31 21:13:36Vi fick som sagt en tid på vårdcentralen idag. Leia var så glad där hon sprang runt i alla korridorer. Men att träffa doktorn var inte kul. Jag förstår henne, han var riktigt knepig och rätt usel. Efter stick i fingret bestämde de sig för att skicka hem oss med medicin. Dock blev det ingen titt i ögat vilket var anledningen till att vi åkte dit..

Det blir en vecka hemma för henne och startar därmed sitt sommarlov lite tidigare än väntat. Nu ska det sprutas medicin i munnen och i ögonen kommande dagar. Vet ni hur hemskt det är att ge sin ettåring ögondroppar? Usch. Hoppas detta går över fort!

Allmänt | 1 k o m m e n t a r e r


En tisdag

Postat av Johanna den 2011-05-31 09:56:31


Leia blev hemma även fast hon är bra mycket piggare idag. Men ögonen mår inte så bra och i eftermiddag ska vi till vårdcentralen för att kolla upp dom. Själv började jag dagen med att dra ut och springa. Hade ingen energi i kroppen eftersom jag åt lite för dåligt igår så det var riktigt kämpigt.

Blir det fint väder åker vi nog till Leias morfar och hänger utomhus efter doktorn. Kan Leia gunga och allt vad hon nu vill medans jag får njuta lite av solen.

Nu ska jag bege mig till soffan och fundera över mitt liv igen. Ha det bra!

Allmänt | 2 k o m m e n t a r e r


Lilla älsklingen

Postat av Johanna den 2011-05-30 20:11:40Stackars Leia verkar ha fått ögoninflammation. Röd i ögat och helt förstörd. Hon har gråtit hela eftermiddagen.. För någon timma sen somnade hon tillslut, lutandes mot min axel. Helt slut. Nu ligger hon i soffan och har det bra. Skönt att hon äntligen kunde komma till ro.

Såg nu när hon vaknade till att ena ögat är igenklistrat på henne. Så imorgon får vi ringa vårdcentralen. Eftersom det bara är ena ögat och det är det ögat hon hade stora rivsår under häromdagen kanske det kommit smuts eller något.. Stackars lilla Leia.

Allmänt | 4 k o m m e n t a r e r


Gamla godingar i svartvitt

Postat av Johanna den 2011-05-30 10:46:22


Bilder | 7 k o m m e n t a r e r


Hej alla mammor!

Postat av Johanna den 2011-05-29 12:12:25


Idag hoppas jag att vi alla får njuta lite extra. Själv fick jag sovmorgon och en stoor puss av Leia när jag vaknade. Min fina. Sen fick jag såklart en present (då jag tjatat i några veckor..). Det blidde ett kamerastativ som jag önskat så jag är mycket nöjd. Nu kan vi ta snigga familjefoton. Eller något annat.
Nu börjar det bli dags att göra sig iordning för dagen och att få Leia att sova en stund. Vi ska fira alla mammor så det blir en lång dag. Hoppas ni har en underbar dag så hörs vi!


Nytt | 2 k o m m e n t a r e r


Jag blir hellre ensam än lycklig med någon annan

Postat av Johanna den 2011-05-28 19:58:38Fina Leia. Idag går humöret upp och ner. Ibland verkar hon hängig.. för att strax därefter springa iväg med världens fart. Jag har hunnit jobba en sväng och efter att jag varit hemma en stund fick vi finbesök av Leians lillkusin + föräldrar. Leia kämpar med sin bebisskräck och det börjar bli bättre. Hon ogillar närkontakt med alla barn. Förutom hennes stora kusiner. Dom är bäst!

Imorgon är det mors dag, en av de bästa dagarna på året (eftersom man får presenter). Vi ska träffa alla mammor så det blir nog en trevlig dag. Jag ska iallafall ligga och dra länge i sängen imorgon.

Bilden är från när vi försökte få henne att sitta på nya fina pottan. Ja, ni ser ju vilken reaktion vi fick. Busunge! Pottan står nu och väntar under badkaret. Ska förska se om jag kan hitta någon passande bok till vår bokmal så hon förstår vad den är till för.

Allmänt | 1 k o m m e n t a r e r


Bara de bästa råvarorna får bli barnmat

Postat av Johanna den 2011-05-28 19:31:02


Bara det bästa är gott nog för våra barn och hög kvalitet är förstås extra viktigt när det gäller den mat som barnen ska äta. En ständigt aktuell fråga är kvaliteten på råvarorna. Livsmedelsindustrin följer de lokala lagar och rekommendationer som Livsmedelsverket utformar utifrån de regler EU bestämmer. EU bestämmer till exempel gränsen för vilken mängd rester av bekämpningsmedel eller mykotoxiner (som bildas av mögelsvampar) som får finnas i livsmedel.


Gränsvärdena för råvaror som ska bli barnmat är alltid betydligt lägre än för övriga livsmedel. Om gränsvärdet för barnmat är 0,01 mg/kg så kan det vara 10, 100 eller till och med 1 000 gånger högre för livsmedel till vuxna.

Stora barnmatsproducenter som Nestlé ställer höga krav på råvarorna för att på så sätt kunna garantera hög kvalitet på barnmaten. Varje råvara analyseras och måste ligga under tillåtna gränsvärden innan den får gå vidare till matlagning. Därför händer det ibland att en råvara i en barnmatsburk måste ersättas för att säkra hög kvalitet. Exempelvis har det visat sig vara svårt att hitta rödspätta som fyller de höga kvalitetskraven. Därför ersätter Nestlé nu rödspättan med sej och Potatis Spätta Parisienne för 12 månader blir istället Potatis Sej Parisienne, läs mer om det nya receptet här http://www.nestlebaby.com/se/baby_nutrition/products/product_detail.htm?stage=4&num=10&pci=7


Allmänt | 0 k o m m e n t a r e r


Den rosa boken

Postat av Johanna den 2011-05-27 19:41:52Det här är min rosa bok. Jag har skrivit i den i snart ett halvår. Det går aldrig att säga vad som kommer hända i framtiden och jag vill att Leia ska få en chans att veta hur hon var som barn, hur vårt liv såg ut och självklart hur mycket jag älskar henne. Jag kan dö nästa gång jag sätter mig i bilen men mina skrivna ord finns föralltid. Hemskt att säga men jag har fått lära mig att livet kan bli bra mycket kortare än det borde vara.


Allmänt | 9 k o m m e n t a r e r


Passar på att låna pappas mobil

Postat av Johanna den 2011-05-25 15:04:13Bilder | 8 k o m m e n t a r e r


Dags att börja

Postat av Johanna den 2011-05-24 12:52:29


Nu har vi fixat och donat på förmiddagen. När vi skulle ner på stan regnade det och jag tror det tog ungefär tio minuter att få på Emmaljungas regnskydd. Och när jag väl fått på det satt det otroligt dåligt. Så tummen ner för deras regnskydd. Kommer helt klart använda Brios på denna också.

Efter en sväng på Polarn o Pyret åkte vi till affärn där det skulle handlas blöjor. Det blev lite frukt också, sånt där äckligt nyttigt och så. Skulle hellre ha kommit hem med en pepsi men sånt är livet. Leia gillar att åka kundvagn. Hon hjälper mig att slänger ner grejerna i vagnen och är supernöjd.

När vi ändå var på Gumsbacken tog vi en sväng på Lekia. Gissa vem som sprang iväg till vagnarna direkt? Aa, Leia såklart. Snacka om vagnfixerad. Tanken var att vi skulle kolla på pottor och pallar. En potta från BabyBjörn blev det så nu ska vi prova att kissa på pottan. Det kan ju gå precis hur som. Leia sprang runt i hela affären och pillade på allt. När vi gått varvet runt kände jag att hur tusan ska det här gå? Hur ska jag ensam få med mig henne ut? Som tur var hittade vi en liten boll i handbollsstorlek och den fick Leia med sig hem.Allmänt | 1 k o m m e n t a r e r


Mysväder!

Postat av Johanna den 2011-05-24 08:48:05


Det är grått och mysigt väder idag. Regnar gör det säkert också. Så idag kanske det blir att gå ut och hoppa i vattenpölar. Någon här hemma gillar sånt. Idag ska vi annars åka och köpa blöjor och sen åka ner på stan. Stora planer.

Igår var jag så jäkla duktig. Jag åt nyttigt hela dagen och motionerade två gånger. Det har typ aldrig hänt. Se om jag kan tygla mitt sockerberoende även idag. Kanske jag kan gå ner lite i vikt innan sommaren är här på riktigt.

Nu ska det ätas lite frukt innan vi gör iordning oss. Ha en bra dag!


Allmänt | 0 k o m m e n t a r e r


Bus hos farmor och farfar

Postat av Johanna den 2011-05-22 19:25:44


Under eftermiddagen har vi varit ute hos Leias farmor och farfar och busat. Vi hade sån tur att kusin V var där också. Där är det alltid full fart på lilltjejen. Det ska gungas, sparkas boll, klättra i trappor, springa in och ut i uterummet osv. Vi njöt av att komma ur lägenheten. Åh, vad vi längtar efter ett eget hus nu!

Leia har nu kommit in i fas "du-får-inte-låna-mina-saker". Ingen härlig period men vi ska nog lära henne hur det går till.

Bilder | 7 k o m m e n t a r e r


Kommenterar man inte längre?

Postat av Johanna den 2011-05-22 16:58:20


I flera dagar har bloggen nästintill nollat på kommentarerna. Det känns trist eftersom det alltid rullat in en del och jag tycker det är ett rätt trevligt inslag i det hela. Men när jag tänker efter så jag har själv också slutat kommentera. Man läser, reflekterar innehållet och sen klickar man sig vidare. Man tar sig inte tid längre. Vilket är trist. Jag tror alla som bloggar gillar att få kommentarer (om vi blundar för de där anonyma).

Så - jag ska bättra mig och jag hoppas att fler tar efter! :)

Allmänt | 7 k o m m e n t a r e r


Vilket ställe

Postat av Johanna den 2011-05-22 12:54:25


Idag började jag dagen med en pw i ungefär en timme. Jag måste bli bättre på att ta mig ut. Det första jag gjorde när jag vaknade var att komma på tio olika anledningar för att slippa gå ut. Så går man inte ner i vikt. Lyckades också få skavsår men det hör ju ändå till sommaren :)

Igår var vi och kikade på Sn-bollen. Det blev mest att jaga Leia som skulle ha alla bollar och gärna dra ut på planen så vi blev inte långvariga. Mot kvällen åkte vi och grillade hos min pappa. Alltid lika gott och trevligt. Sen blev det kubb och självklart vann vårt lag. Skönt att få första segern, känner att det är mitt år i år. Sa jag förresten att jag fick ner två på raken sådär? Aaa, lite skit kan man ju.

Allmänt | 0 k o m m e n t a r e r


Sova på soffan

Postat av Johanna den 2011-05-21 08:14:34


Min mage gör så ont, hela tiden. Värst är det när jag ätit. Så inatt har jag sovit på soffan. Där får man ligga i fred och glo på tv. Tills strax efter sju då Leia börjar ropa "maaaama" från sin säng. Hon vaknar alltid på ett härligt humör.

Våra planer för dagen är ett besök på stan och sen ner till Rosvalla igen för att titta på Sn-bollen där en av mina systersöner ska spela. Hoppas på skönt väder och glad dotter :)

Lillan på förskolans dag

Allmänt | 0 k o m m e n t a r e r


Nya smaker boostar smakutvecklingen

Postat av Johanna den 2011-05-20 23:00:00


Potatis är en självklar basvara när svenska familjer lagar middag men ibland kan det vara roligt att testa något nytt. Faktum är att det till och med kan vara bra för barns smakutveckling att testa nya smaker. Redan i livmodern börjar barnet utveckla sina smakpreferenser och forskare har kunnat visa att smakupplevelserna under spädbarnets två-tre första månader kan påverka vad barnet tycker om att äta senare i livet eftersom smaken på de livsmedel som mamman äter vid amning förs över till bröstmjölken.

Det finns även studier som visar att spädbarn som får testa många olika smaker vid introduktionen av tilläggskost, kan ha lättare för att acceptera nya livsmedel och smaker senare. Därför kan det vara bra att inte bara ge barnet den mat det tycker bäst om, utan att aktivt introducera nya smaker trots att det kanske inte alltid är så populärt.  Att tycka om sött är medfött, salt lär sig barn att gilla vid några månaders ålder. Beskt och bittert däremot är många barn skeptiska till, broccoli och brysselkål brukar inte stå högt upp på det lilla barnets önskelista. Men att träna upp smaklökarna under späd- och småbarnstiden kan vara klokt för att på så sätt kunna bredda näringsintaget.


Potatis är en vanlig ingrediens både i barnmatsburkar och på vuxnas middagsbord, och för dem som vill introducera en ny smakupplevelse finns nu också sötpotatis i barnmatsburk. Sötpotatis har en mild och lite sötare smak utan att vara sockrad. Läs mer om Nestlé Sötpotatis Nötkött för från sex månader här:


http://www.nestlebaby.com/se/baby_nutrition/products/product_detail.htm?stage=2&num=10&pci=1

 


Allmänt | 0 k o m m e n t a r e r


En härlig dag

Postat av Johanna den 2011-05-20 21:05:26


Imorse vaknade jag på världens bästa humör. Minns inte senast jag hade en sån dag. Började med ett möte och Leia fick ha sin pappa för sig själv. Efter det handlade jag hem god frukost som vi alla njöt av. En riktigt mysig frukost! Sen blev vi lite trötta och gick och la oss för att sova när pappan åkte in till stan. Jag har sovit på dagen i princip varje dag den här veckan. Så skönt att äntligen kunna koppla av.

På eftermiddagen åkte vi ut till Thunholms och hängde en stund. De små valparna är så söta att jag dör. Lite. Gulligull. Leia var också glad över att få besöka Sjösa idag, där trivs hon.

Nu på kvällen åkte vi till Rosvalla och tittade på fotboll. Ja, jag hatar fotboll. Helt klart det värsta med sommaren. Det tar för lång tid och blir för få mål. Att Leia sen gör allt för att springa in på plan bidrar också till mitt fotbollshat. Men nu har jag sett en match och slipper resten. Kanon! Lilltjejen var så söt och sprang iväg med några större barn till en annan fotbollsplan. Jo, ni läste rätt. Leia "springer" nu. Det ser rätt tokigt ut men fort gåre!

Vi har även hunnit med att ha sönder Leias brallor i en lekpark. Det kallar jag att leka! Börjar bli dags att köpa sommarbyxor :)


Allmänt | 0 k o m m e n t a r e r


Redo för förskolans dag!

Postat av Johanna den 2011-05-19 13:28:56Allmänt | 1 k o m m e n t a r e r


Spring i benen

Postat av Johanna den 2011-05-18 21:20:52


Man märker ofta på Leia att hon måste ut och röra på sig. Hon springer fram och tillbaka och är överallt. Efter några rundor i vardagsrummet åkte vi till en lekpark där Leia fick springa av sig. Där fanns ett roligt tåg och självklart - en gunga! Jag älskar verkligen att hon är så orädd, hon springer iväg på en gång för att utforska de nya sakerna.

Nu har jag precis tonat håret för att slippa den tråkiga utväxten och vi får väl se hur det hela blev imorgon. Kan bli hur som helst har jag märkt. Jag är rätt usel på att färga håret själv. Håller nu på att ladda iPoden och ska sen lägga fram mina springkläder för att motivera mig imorn att ta mig ut i spåret.

Annars är det förskolans dag på Leias dagis imorgon så det ska vi gå på. Kan bli trevligt :)


Allmänt | 0 k o m m e n t a r e r


Ni kör chins och dips - vi dippar chips

Postat av Johanna den 2011-05-18 18:53:22Video | 0 k o m m e n t a r e r


Koko

Postat av Johanna den 2011-05-18 16:39:16


Jag och Leian var idag på 18-månaders kontroll på BVC. Vi började med att röja runt i deras lekrum, Leia hittade såklart en dockvagn och skulle dra runt den på hela vårdcentralen. Kanske inte så lyckat. Sen skulle det vägas och mätas. Leia var lite skeptisk till att sitta på vågen med skötte sig kanon. Hon följer sin kurva som hon ska, vår stora tjej. Sen skulle det undersökas, klämmas och lyssnas. Tyckte det gick bra och efter att ha fått sin spruta i benet tog Leia med sig dockvagnen och gick ut. Tackochhej.

Hemma vart det en sovstund på förmiddagen. Så går det när man går upp lite för tidigt på morgonen. Jag passade också på att vila lite. Allt för att slippa denna träningsvärk from hell.

Det är alltid trångt i våran soffa nuförtiden. Leia älskar att titta i böcker nu och för att vara 1 år har hon en imponerande samling. Favoriterna är "En dag med barbapapa" och "Ingen hänger med Koko". "Koko" är även ett nytt ord hon lärt sig. Inte undra på när vi läser den boken ca tio gånger om dagen.


Allmänt | 1 k o m m e n t a r e r


Inte min grej

Postat av Johanna den 2011-05-17 14:48:40


Jag lider av världens träningsvärk. Nej, jag är inte gjord för att träna. Jag är gjord för att äta godis och dricka cola. That's my thing. Håller tummarna för att Emil kommer hem skapligt i eftermiddag så jag kan lägga mig i ett varmt bad.

Leia är på ett härligt bushumör just nu. Vi har precis ätit mellanmål så nu är det full fart. Det var så härligt att hämta en glad tjej på dagis idag. Visst är hon alltid glad men idag kändes det lite extra bra. Innan vi satte oss i bilen skulle det självklart hoppas lite i pölarna. Vem bryr sig om att man har gympadojjor? Saksamma. :)


Bilder | 8 k o m m e n t a r e r


Älskling

Postat av Johanna den 2011-05-16 11:29:13


Älskade LeiaAllmänt | 4 k o m m e n t a r e r


Tävling: Ram från O-råsa

Postat av Johanna den 2011-05-16 11:20:21


Nu har ni chansen att vinna en av dessa underbara ramar från O-råsa.

För att vara med och tävla ska du gilla O-råsa på Facebook samt berätta vad du vill se mer av i butiken. Lämna en kommentar med namnet du gillat med på Facebook och svaret på frågan så är du med i tävlingen. Glöm inte att lämna kontaktuppgifter!

Tävlingen avslutas 30 maj.
Lycka till!
AVSLUTAD

Tävlingar | 3 k o m m e n t a r e r


Ny ram

Postat av Johanna den 2011-05-16 11:05:29


Hämtade precis ut ett paket från O-råsa. En jättefin vit ram, ja ni ser ju här nedan. Jag är svag för vitt och skulle vilja inreda hela vår lägenhet i vitt, men där någonstans säger sambon ifrån. Den här ramen är iallafall mycket välkommen in i familjen men den har ännu inte fått någon plats. Tror den skulle göra sig bäst ute i hallen på vår kommande byrå/hylla/vaddetnublir. Gillar att den har passepartout!

Jag provade att sätta i ett kort på Leia men jag vet inte. Vad passar bäst in i denna ram "Love Home"? Har ni några bra idéer får ni gärna dela med er.

Är ni sugna på en egen tavla? Kika in här lite senare! O-råsa erbjuder även en rabatt på 20% på ett helt köp (kan ej kombineras med övriga rabatter eller erbjudanden). Gäller tom 30/6. Ange rabattkoden: Leia0511Nytt | 0 k o m m e n t a r e r


Godmorgon!

Postat av Johanna den 2011-05-15 11:13:30Allmänt | 1 k o m m e n t a r e r


Det här dansar vi till

Postat av Johanna den 2011-05-14 14:46:41Leia är en jäkel på att skaka lille rumpan!

Allmänt | 0 k o m m e n t a r e r


Åka till Malmö?

Postat av Johanna den 2011-05-14 13:37:17


Malmö sägs vara parkernas stad och skulle vara riktigt trevlig att besöka. Jag har aldrig varit i Malmö och efter att ha varit i Götet är jag bra sugen på att fortsätta att resa neråt i landet. Ett stort plus med Malmö är ju att det ligger så nära vårt kära grannland Danmark som även det vore väldigt roligt att besöka. Älskar större städer och Malmö sägs vara Skånes huvudstad. En vacker sommarhelg där med Emil och Leia skulle jag inte tacka nej till.

För att få en så trevlig vistelse som möjligt är valet av hotell viktigt. Det ska vara fräscht, fint och med en trevlig personal. För att få hjälp med att hitta det perfekta hotellet för just er kan man surfa in på www.hotellmalmo.info där man får all information man behöver för att kunna göra ett bra val. Helt klart värt ett besök om man bestämmer sig för att bege sig mot Skåne.

Allmänt | 2 k o m m e n t a r e r


Fina Leian

Postat av Johanna den 2011-05-14 13:14:12


Igår var vi och besökte förskolan som Leia fått en plats hos men som det känns nu kommer vi inte byta. Det kändes inte alls lika bra som vårt nuvarande. Det var en ettårings dröm, massor av roliga leksaker och stora ytor och gården var liten och mysig. Men, stora avdelningen kändes riktigt trist. Där har vår nuvarande förskola mycket bättre lokaler som känns mer inspirerande och kreativa.

På kvällen åkte vi bort till Sjösa för grillning hos systern min. Leia var överlycklig över att få träffa hundarna (och världens sötaste valpar) och självklart sina storkusiner. Leia älskar dom och håller hårt i dom när hon får chansen. Finafinabarn det där. Det blev en trevlig kväll och trots att vi åkte hem sent så klarade sig Leia rätt bra. Hon var inte sen med att somna i bilen hem sen :)

Idag har vi varit ute och lekt. Jag drog på mig kortbrallor och visade upp stans vitaste ben i hopp om att få lite sol på dom. Men det var kallt ute och jag var glad att både jag och Leia hade extra tröjor på oss. Vi passade på att gå mot skolan som ligger mittemot oss. Stora ytor och förskolans gård är ett toppenbra helgnöje. Får passa på när skolbarnen har helg. Vi träffade Leias dagiskompis och dom verkade känna igen varandra. Så söta. Leia hängde i sandlådan, sparkade boll och självklart gungade.

Nu vilar hon för att sen få äta lite pannkaka. Sen blir det att åka hem till farmor och farfar där det lär gungas lite till.

Hoppas ni får en underbar lördag. Visst sitter ni och hejar på Saade ikväll? Det kommer vi garanterat göra!


Allmänt | 0 k o m m e n t a r e r


Etnisk trend även i barnmatshyllan

Postat av Johanna den 2011-05-14 12:14:40


Maträtter och kryddningar från Mellanöstern och Nordafrika har slagit igenom stort och nu kan man se att den etniska mattrenden syns även i barnmatshyllan. En av de mest populära nyheterna i barnmatssortimentet under senare år är maträtter med couscous.  Som exempel har Nestlés Couscous Kyckling för barn från åtta månader blivit en populär nykomling vid middagsbordet, under förra året såldes ungefär tre gånger så mycket Couscous Kyckling jämfört med två år tidigare. Det visar att de små barnens mattrender följer föräldrarnas, när föräldrarna kompletterar klassisk svensk potatis eller italiensk pasta med couscousrätter inspirerade från andra världsdelar så vill även barnen smaka de nya rätterna.


Nu finns Couscous Biff och Couscous Lax för barn över 12 månader, läs mer om nyheterna här: http://www.nestlebaby.com/se/baby_nutrition/products/product_detail.htm?stage=4&num=10&pci=2

http://www.nestlebaby.com/se/baby_nutrition/products/product_detail.htm?stage=4&pci=3


Allmänt | 1 k o m m e n t a r e r


Inte åka bil

Postat av Johanna den 2011-05-12 21:11:37


När det äntligen var dags att hämta Leian idag på dagis satt dom ute i skuggan och åt mellanmål. Det är skönt att se Leia så oblyg och vanlig där. Hon är sig själv och det måste ju vara ett gott tecken. Tråkigt med hämtningarna är att hon varje gång tokskriker och gråter när det är dags att sätta sig i bilen. Varje gång. Idag tog det 15 minuter att få in henne i bilen. Flera gånger tänkte jag att det här går inte, jag får lämna bilen och gå hem. För det är det hon vill, hon ogillar att åka bil. Det blir bara värre och värre och i sommar måste jag ta bilen till jobbet och alltså måste Leia åka bil hem.

Hemma har vi haft det jättemysigt. Vi läser mycket böcker nu, varvat med att gå runt med vagnen. Vi satt vid datorn och tittade på bilder på pappan och kusin V och Leia satt i mitt knä och vinkade till V. Han är bäst på avstånd. Läskigt med bebisar :)

Nu ligger lillan och sover. I vårt rum. Jajemän, vi delar rum nu. Hon har blivit lite annorlunda i sitt sätt nu, är väl någon fas, så hon sover riktigt dåligt. Vi provar med att ha henne i vårat rum nu så att vi har henne nära. Annars får någon av oss sitta inne hos henne på nätterna i timmar vilket inte är något alternativ.

Nu ska vi heja på Sveriges ekorrgos!

Allmänt | 0 k o m m e n t a r e r


Lilla städtanten

Postat av Johanna den 2011-05-11 19:07:21Jag och Leian var duktiga på förmiddagen och tog tag i våran balkong. Under vintern har vi ställt skit som egentligen ska kastas där i brist på en bättre plats men nu när våren kommit vill man ju gärna vara på balkongen. Och då på en fin balkong. Så idag fixade vi där ute, tog bort all skit, dammsög, torkade möblerna och allt runt omkring. Riktigt fint blidde det. Nu fick tillochmed tvättställningen med den våta tvätten plats vilket är kanon. Slipper vi ha den ståendes i vardagsrummet i flera dagar.

Har även insett att om saker ska bli gjorda här hemma så måste man göra dom själv. Oavsett hur mycket man tidigare gjort. Så idag har vi släpat ner och upp grejer från förrådet, jag och Leia. Och det är ungefär lika lätt som det låter. Att ha med en (nästan) 1,5 åring ner för två trappor, in i förrådet och upp igenom är lite av en utmaning. Men Leian visar att hon faktiskt kan sköta sig ibland :)

På kvällen gick vi en promenad eftersom Leia ändå inte hade några planer på att sova. Hon gillar att vara vaken på kvällarna nuförtiden. Så vi kom nyligen hem och lillan har precis somnat. Får hoppas på att lugn natt eftersom det imorn är dags för jobb och dagis.

Allmänt | 0 k o m m e n t a r e r


Nytt dagis?

Postat av Johanna den 2011-05-11 11:44:24


Idag fick vi papper på att Leia får byta dagis i augusti om vi fortfarande önskar det. Denna förskola ligger nästintill granne till oss och praktiskt sätt skulle detta vara kanon. Men jag är lite skeptisk till om det är en bra förskola, med kreativa och duktiga pedagoger. Därför ska vi försöka få till ett besök där för att känna hur det känns.

Nu känns ju Leians förskola bra mycket bättre än förr så kanske får hon helt enkelt bli kvar där. Det enda jag saknar där är den där mysiga känslan, att man vet vilka alla är och så. Helt klart omöjligt på en förskola med sex avdelningar och galet mycket barn och pedagoger.

Allmänt | 5 k o m m e n t a r e r


Kvällsmys

Postat av Johanna den 2011-05-09 22:04:49Leias sovrutiner har gått från perfekta till kaos. Hon har vägrat somna ikväll och lägger jag henne så står hon och skriker tills jag hämtar upp henne. Så vi har legat i min säng och myst hela kvällen. Man märker att hon är trött men inte riktigt är sugen på att sova. Hon är allt bra mysig den där lilla tjejen, samtidigt som man får akta sig ibland då hon gärna delar ut lite slag. Snabba vändningar.

Nu ska jag lägga mig och titta på Biggan så får vi väl se när Leia tycker att det är gonatt. Nu var det tydligen dags att leka med traktorn. Gonatt!

Allmänt | 1 k o m m e n t a r e r


Nytt till Leia (och mamman)

Postat av Johanna den 2011-05-09 15:22:54


Finaste pippitröjan som Leias mormor gjort till henne.
Nova Star-tröjan är så underbart fin. Än är den är lite stor (86). Kommer från Busfröt.

Nytt från Lindex. Somrigt och fint.

Mammans nya shorts. Se om dom får stanna eller inte.

Nytt | 3 k o m m e n t a r e r


Jobbig tur på stan

Postat av Johanna den 2011-05-09 11:37:46


Jag tog med mig min trötta tjej ner på stan för att titta om det fanns något roligt att shoppa. Varsin påse från Lindex kom vi hem med så vi får vara nöjda. Jag köpte ett par shorts som jag inte kunde bestämma om jag gillade eller inte så jag måste prova dom lite här hemma. Jag köpte dom i storlek 36 vilket egentligen är lite stort men de var de enda som fanns och jag gillade dom. Dock är jag lite osäker på fickorna, tycker man ser så bred om roompan ut på dom men ett par andra shorts i mindre storlek såg likadana ut så det kanske är så det är helt enkelt.

Leia fick en pyjamas och en tröja. Båda tittade jag på i Göteborg men köpte dom inte eftersom Emil inte gillade dom. Men nu passade jag på! Får visa senare.

Bebisen somnade i bilen och ligger nu i vår säng och sover. Jag ska börja med pannkakorna tänkte jag.

en riktigt trött tjej efter en helg hos farmor o farfar

Allmänt | 0 k o m m e n t a r e r


En helg i Göteborg

Postat av Johanna den 2011-05-09 07:36:42


Finns det något finare ställe i Sverige än Göteborg? Det är helt fantastiskt! Vi strosade runt i stan på lördagen när vi kom ner. Det var mycket folk och väldigt många eskilstunare som också var där för att se matchen. Det var röda tröjor överallt. Efter att vi checkat in på hotellet och vilat fötterna en stund på rummet var det dags att gå till Scandinavium för att titta på matcherna. Vi såg alltså SM-finalerna i handboll för den som missat det. Det var skapligt bra med folk även under dammatchen och den blev riktigt spännande.

Pausen mellan de två matcherna var låång och många lyckades dricka kanske några öl för mycket verkade det som. Livat vare. När det sen började närma sig drog eskilstunarna igång och dem var överallt. Dom sjöng och viftade med sina flaggor så det var riktigt skön stämning. Första tio minuterna var det drag i hallen men sen dog det röda havet. Så satt dom tysta resten av matchen vilket var lite trist. Men matchen var underhållande och det var riktigt kul att få vara där.


På söndagen var vi i stan och gick i lite affärer. Vi satt även i solen och njöt av sommarvärmen. Underbart!

Frågan vi ställde oss var; varför bor vi inte i Götet? Varför?! Vi blev båda förälskad i denna stad. Det kändes lagom kul att komma hem till betongen sen. Inte lika fint. Blir nog en tur dit igen. Då kanske även Leian kan få följa med :)Allmänt | 0 k o m m e n t a r e r


Fisken en viktig friskhetskälla

Postat av Johanna den 2011-05-06 19:08:16


Lax är den populäraste fisken bland svenska småbarn - de fem mest sålda barnmatsburkarna med fisk i Sverige i vinter innehåller alla lax.  Fisk har under senare år fått högre status och ses i dag som något av en friskhetskälla. Till exempel har det visat sig i vetenskapliga studier att det är ganska ovanligt med fiskallergi bland små barn och att det i stället verkar förhålla sig så att barn som äter fisk två till tre gånger per månad under det första levnadsåret har färre allergisjukdomar vid fyra års ålder än barn som inte ätit fisk alls. Forskare undersöker nu om det hänger ihop med D-vitaminet och Omega 3-fettsyrorna som finns i fisk.


Fet fisk är den bästa källan till DHA (dokosahexaensyra), en av flera fettsyror i Omega 3-familjen som bland annat är viktig för att spädbarnets hjärna, syn och immunsystem ska utvecklas normalt. Omega 3-fettsyrorna kan inte bildas i kroppen utan måste tillföras med kosten. Livsmedelsverket rekommenderar till exempel gravida och ammande att äta fisk två till tre gånger i veckan för att fostret och senare barnet ska få i sig tillräckligt mycket Omega 3. Ytterligare ett skäl att servera fisk oftare är att det är en bra källa till vitamin D som reglerar kalkbalansen i skelett och tänder och har stor betydelse för skelettuppbyggnaden. På senare tid har forskare även uppmärksammat D-vitaminets positiva effekt på immunförsvaret.

Vill du testa en ny laxrätt finns nu den nya smaken Nestlés Lilla Laxgrytan för barn från 6 månader, läs mer om nyheten här: http://www.nestlebaby.com/se/baby_nutrition/products/product_detail.htm?stage=2&num=10&pci=2


Allmänt | 2 k o m m e n t a r e r


Om Leia själv får välja

Postat av Johanna den 2011-05-06 16:27:33Bilder | 2 k o m m e n t a r e r


Spotta i mobilen

Postat av Johanna den 2011-05-04 17:22:05Äntligen! Det var på tiden att fixa Spotify i mobilen kände jag och vilken underbar grej! Ikväll kommer jag sitta med mobilen i högsta hugg. Riktigt bra.

Har ni några låttips är dom väldigt välkomna :)

Allmänt | 3 k o m m e n t a r e r


Spelar ni?

Postat av Johanna den 2011-05-04 10:55:50


Att spela till sig lite extra pengar är väl nåt av det roligaste. Få chansen att verkligen unna sig nåt nytt eller som det oftast blir för mig, köpa nya kläder till Leian. Men att i djungeln av spelsajter hitta rätt är inte det lättaste. Är du ute efter ett casino på nätet är casino.se är bra sida att surfa in på. Där hittar du bra erbjudanden på ett gäng spelsajter. Du hittar även recensioner, betyg och kan lätta klicka dig in på de olika sidorna. Allt på ett ställe. Underlättar för en nybörjare likt mig själv.

Känns det här med casino lite överkurs så kan man ju alltid skrapa lite skraplotter. Detta är jag ett big fan av. Mest för att det känns som om man alltid vinner en tia eller så :) Det är sådär lagom spännande och tryggt!

Ett onlinecasino med det där lilla extra är Mr Green casino. Ett lite mer personligt och trendigt ställe som dessutom driver en egen blogg med nyheter och vad som är pågång. Helt klart värt ett besök.

Allmänt | 1 k o m m e n t a r e r


Ett bra köp

Postat av Johanna den 2011-05-04 10:37:30Jag och Leia var som vanligt vakna till klockan sju imorse så vi har redan varit och handlat på förmiddagen. Idag köpte vi byxblöjor eftersom Leia vägrar att ligga ner när det är dags för blöjbyte så dessa blir perfekta. Jag hittade även denna flaska som jag saknat nu när Leian bara dricker välling. MAM's flaskor har vi haft sen vi började med ersättning och de är de klart bästa flaskorna som finns. Så nu är vi glada över att vi har även den största modellen till lillans välling. Kanon!

Det är riktigt kallt ute och inget vidare gungväder. I vanliga fall nu när våren kommit brukar vi vara ute och gunga en gång om dagen. Leia är besatt av att gunga och skulle kunna sitta där i flera timmar. Vi får hoppas på att solen tittar fram under dagen så att vi kan gå ut och gunga en liten snabbis åtminstone.

Annars ska jag fixa tråkiga måsten. Typ tvätta. Måste se till att allt som ska med till Götet är rent :)

Allmänt | 1 k o m m e n t a r e r


En måndag

Postat av Johanna den 2011-05-02 17:16:34


Efter en orolig natt med dåligt med sömn, illamående och magont åkte jag och jobbade imorse. Så mår jag när det är dags för jobb. Kvällarna och nätterna är hemska. Inte riktigt helt okej. Hämtade Leian vid ett på dagis. När jag kom låg hon fortfarande och sov men efter en stund kom ett litet barn ut från vilorummet, och därefter Leia. Annars brukar hon tydligen bara ligga och skrika. Hon lär sig :)
Bilder | 1 k o m m e n t a r e r


Ujuj

Postat av Johanna den 2011-05-01 13:37:26


Här har ni bloggvärldens tröttaste tjej. Jag är helt slut, näsan är täppt och jag fryser konstant. Det vankas väl en härlig förkyldning. Nummer 87 i ordningen. Känns lite trist. Annars sitter jag och lyssnar på Veronica Maggios nya album "Satan i gatan". Helt underbar!

Gårdagen spenderade vi hos Leias farmor och farfar. Det var trevligt och tillsist fick vi ju vackert väder. Korta stunder. Leia höll igång ända fram till halv elva. Jag är riktigt imponerad. Hon skötte sig tillochmed bra för att ha sovit så tidigt under dagen. Hon kan lite skit, vår fina tjej.

När lillan vaknat ska vi gå och hyra film. Annars har vi inga planer för dagen vilket känns lite segt. Känns som vi mest går och längtar tills nästa helg och Göteborg. Så välbehövligt nu!


Allmänt | 0 k o m m e n t a r e rTill bloggens startsida


J O H A N N A

Du har hittat ännu en mammablogg!
Jag som skriver denna heter Johanna och har hunnit bli 22 år, är sambo och mamma till världens finaste prinsessa. Är otroligt svag för Kent, fredagsmys och vit inredning..

KONTAKT johannavictoria_@hotmail.com

♥ ♥ ♥
L E I A
född 8 december 2009

Efter en jobbig start i livet så njuter vi nu av varenda minut med varandra! På Leias topp-3 lista hamnar att lära sig gå, synas och göra allt man inte får.♥ ♥ ♥Sist postat

Duktig liten tjej
En tisdag
Lilla älsklingen
Gamla godingar i svartvitt
Hej alla mammor!
Jag blir hellre ensam än lycklig med någon annan
Bara de bästa råvarorna får bli barnmat
Den rosa boken
Passar på att låna pappas mobil
Dags att börjaKategorier

Allmänt
Bilder
Frågor och svar
Graviditeten
Mammabloggar
Nytt
Testar
Tips
Träning och hälsa
Tävlingar
Video
Vårt hem♥ ♥ ♥2 0 1 1
Januari · Februari · Mars · April
Maj · Juni · Juli · Augusti · September
Oktober · November · December2 0 1 0
Maj · Juni · Juli · Augusti · September
Oktober · November · December