Mitt 2009

Postat av Johanna den 2009-12-31 12:15:25


År 2009 blev ett år som jag aldrig kommer glömma. Jag har under större delen av året burit på vår Kotteliten, vilket har varit en fantastisk upplevelse!

 20 veckor

 26 veckor

 30 veckor

 33 veckor

 40 veckor

Efter en lång väntan blev det äntligen en flytt till Stenkulla. Vi hann få det mesta på plats, förutom tavlorna, innan det plötsligt var dags för vår nya familjemedlem att komma.8 januari kom jag, 8 april kom Emil så självklart den 8 december kom vår underbara flicka till världen. Att vi dessutom bodde i rum 8 på BB gör det hela mer freaky. Efter en lång väntan kunde nu vårt nya liv börja. Vår lilla tjej fick namnet Leia Marie Östblom.

Imorgon börjar ett nytt år med nya möjligheter. Det ska jag fira med att dricka cola light (äntligen!) och mysa med min underbara dotter som detta år kommer få fira sin ettårsdag. Ska även mysa med min otroligt fina sambo och pojkvän (dammit!) som jag älskar så galet mycket!


Allmänt | 3 k o m m e n t a r e r


Sova i eget rum

Postat av Johanna den 2009-12-30 20:19:04


När brukar egentligen de små börja sova i sitt eget rum?

Allmänt | 7 k o m m e n t a r e r


3 veckor gammal

Postat av Johanna den 2009-12-29 15:33:44


Vi har nu haft 3 veckor ihop med vår underbart fina dotter. Själv har jag tappat tidsuppfattningen helt och kan inte påstå att det känns som om det var tre veckor sen Leia kom.

Vi har idag provat bärselen och vilken succé! Dock lite knepigt att få dit henne men det ska vi nog få träna på. Blir lätt tungt när man på kvällarna ska gå runt med henne så den här är perfekt! Hon somnade så skönt i den, snuttandes på handen.Nu hänger vi lite i soffan. Jag känner mig inte helt pigg idag. Jag ska inte tala för oss båda här men jag saknar Emil rejält. Känns som om man inte får tillräckligt med tid för varandra.. Inte nog med att han jobbar sent, han ska dessutom träna. När han väl kommer hem går all tid åt Leia, eftersom hon blir rejält gnällig efter maten på kvällen. Dessutom brukar hon vara väldigt vaken på kvällen så självklart ger vi henne all uppmärksamhet.

Nu närmar sig som tur är några lediga dagar och det ser vi fram emot! Även det nya året är nära. Dags att sammanfatta året som varit, vilket år det varit! Ett år med ett perfekt slut.

Man ska väl passa på att ta sig något att äta när lillan ligger så snällt och sover. Snart är det matdags igen och då brukar det kunna bli livat! :)


| 1 k o m m e n t a r e r


Stora tjejen

Postat av Johanna den 2009-12-28 18:13:30


Idag har Leia varit på Bvc med far sin. Jag låg hemma i sängen med ont i örat, hehe. När dem kom hem fick jag minsann höra att hon vägde 4 kg. Stora tjejen!

Nu sitter jag och väntar på att Emil ska komma hem. Leia ligger i vaggan och sover. Hör henne grymta till därinne ibland. Jag har varit duktig och skalat potatis, utan att förlora en nagel! Snacka om skillad! Har även pillat lite på BabyBjörn bärselen som vi lånat av Therése & Jörgen. Var tvungen att ställa in den på minsta, så att Leia inte drunknar i den. Nu ska jag bara lära mig hur jag sätter på mig den och sen ska vi minsann knata runt här i lägenheten. Det är det enda som hjälper när lillan gnäller efter maten.


Allmänt | 4 k o m m e n t a r e r


NEJ!

Postat av Johanna den 2009-12-27 15:34:06


Jag är sjuk, igen!! Tack så mycket att jag fick känna mig frisk i några timmar.. Fyfan va frustrerande det är att inte orka ta hand om sitt eget barn..

Allmänt | 3 k o m m e n t a r e r


Vilken lättnad!

Postat av Johanna den 2009-12-27 12:40:12


Idag är jag mig själv igen. Febern är borta och allt som är kvar är lite huvudvärk. Jag kan röra mig igen! Det är ju för underbart. Leia har bråkat lite inatt men somnade tillslut vid min sida. Det var rätt mysigt att ha henne brevid sig. Idag har vi bytt ersättning till NAN, som sägs vara mildare mot magen. Känns inte som om hennes mage varit helt nöjd.


| 4 k o m m e n t a r e r


Inte så kul..

Postat av Johanna den 2009-12-26 21:04:47


När Leia för första gången sover en hel natt i sin vagga och ger chans till att verkligen få sova ut, ja då vaknar jag med feber. Skönt! Emil skulle dessutom jobba idag så som tur var kom min syster över och höll mig sällskap under tiden. Det går ju inte att ta hand om en bebis när man själv är helt knockad av febern. Kan vara mjölkstockning. Så jäkla trist.. Leia lyckades sova sig igenom hela tiden så någon större hjälp behövdes aldrig. Men det var trevligt!

Sen Emil kom hem på eftermiddagen har vi haft en arg Leia. Jag vet inte hur många timmar hon skrikit.. Typiskt att hon har en sån dag när jag inte kan hjälpa honom..

Så vi får väl se om det blir en sväng förbi bb imorn. Vet inte hur jag ska klara det, kan inte ens ta mig till toan själv. Febern är förjävlig!!

Allmänt | 1 k o m m e n t a r e r


Nu är julen över

Postat av Johanna den 2009-12-26 10:23:17


Rätt skönt, nu är det slut på allt åkande och vi kan ta det lugnt här hemma. Vår lilla tjej sov i vaggan hela natten inatt, med avbrott för matning såklart. Jätteskönt att få sova själv. Dock inte lika trevligt att vakna imorse och ha feber.

Leia har nyss tokspytt och hon vaknade knappt. Hon är inte så lätt just nu gällande maten. Ibland går det bara två timmar mellan matningarna medan det andra gånger kan gå 4 timmar. Inte så lätt att vara förberedd då.

Emil jobbar några timmar idag och jag hade tänkt försöka städa lite. Ska skicka iväg lite foton för framkallning också.

Allmänt | 0 k o m m e n t a r e r


Julafton

Postat av Johanna den 2009-12-25 13:37:34


Man borde skaffa barn oftare för herregud vad paket man får öppna! Blev en riktigt lyckad julafton med en nöjd Leia. Även fast det blev lite gnälligt på slutet. Hon fick en hel massa fina presenter, tack så mycket!


Leia hos moster Therése.


Kasper var tomte.


Varför äta julmat när det finns yoghurt? :)


Leia hos mormor.


Therése tyckte att Leia också skulle vara tomte. Hon var måttligt nöjd.. haha.

Idag ska vi strax åka till Emils föräldrar för att äta och sen åka vidare till min mormor & morfar för att äta igen.


Allmänt | 3 k o m m e n t a r e r


God Jul!

Postat av Johanna den 2009-12-25 12:07:36| 1 k o m m e n t a r e r


Bingolotto

Postat av Johanna den 2009-12-23 20:50:14


Självklart spelar man bingolotto dagen innan julafton!

Jag, Emil och Leia (som dock sover) är bänkade framför tv:n. Hittills har det varit dåligt med vinster tyvärr, men det är inte slut än. Alla julklappar är inslagna och nerpackade i påsar. Vi ska ju hinna med tre ställen imorn. Känns lite underligt att åka runt imorgon, sen vi kom hem från BB har jag nästan enbart lämnat lägenheten för att åka och handla.

Det ska bli jättekul att träffa släkten, speciellt min syster som jag inte sett sen Leia föddes. Hoppas även att hon har med sig min underbara systerson. Klockan 10 drar kalaset igång..

Vill önska er alla en God Jul! Hoppas ni får en riktigt fin dag.

Allmänt | 3 k o m m e n t a r e r


Mamma är trött!

Postat av Johanna den 2009-12-23 13:41:12


Leia har bråkat med mig idag. Hon var så himla arg inatt/imorse. Kändes som om ingenting hjälpte.. Tillslut la vi oss för amning och då tog det inte lång stund förrän vi båda sov. Ville egentligen inte amma eftersom hon fått så mycket mat och spytt en hel del. Antar att hon mest var snuttig. Sömnen tog hon igen genom att sova fram till kvart i 12.

När Emil var hemma på lunch blev hon också gnällig, trots att hon faktiskt fått mat. La mig då igen för att amma, då Emil kom på idén att ge henne nappen vid bröstet istället. Det skedde då ett mirakel och hon tog den! Och snuttade! Massor! Och.. tro det eller ej.. hon somnade!!! Då gick jag från att vara en trött mamma, till en glad mamma.

Nu ligger hon här brevid mig i soffan och sover. Jag ska slå in julklappar under eftermiddagen. Sen ska jag sova i soffan hela kvällen när Emil kommit hem. Så trött! Kan inte riktigt förstå att det är julafton imorn. Sen Leia kom har hela livet stannat upp. Ska iallafall bli trevligt!

Allmänt | 1 k o m m e n t a r e r


Just nu..

Postat av Johanna den 2009-12-22 15:03:55| 1 k o m m e n t a r e r


Min förlossning

Postat av Johanna den 2009-12-22 14:07:26


Något kändes konstigt "där nere" och när jag ställde mig upp för att gå till toan gick vattnet. Kl var 23.40 den 7 december. Samlar ihop våra saker och åker till förlossningen för en undersökning. Är då helt säker på att få åka hem igen eftersom inga värkar har kommit. Kl 1 sitter jag med ctg-kurvan och sakta smyger sig värkarna på. Bm ger mig en lätt sovdos (tabletter) men jag somnar inte. Det gör för ont. 03,30 får jag akupunktur, varm handduk och lustgas. Värkarna är hanterbara men gör helt klart ont. Vid 5-tiden slumrar jag mellan värkarna, det är då ca 5 minuter emellan.

Tätare värkar kommer vid kl 6. Fortsätter med lustgasen. Den hjälper mig tillräckligt, när man tar den i tid. Det var verkligen ingen lätt match. När klockan närmar sig åtta blir värre. Skriker igenom värkarna, känner att lustgasen inte hjälper tillräckligt längre. Dom försöker få mig att stå men det gör för ont. Jag sitter på sängkanten med Emil och andas. Ryggen gör ont och jag ber om EDA.

Kl 9 läggs Eda. Detta minns jag faktiskt inte mycket av. Jag hade så jäkla ont! Lite stick i ryggen var ingenting i jämförelse med värkarna. De ser på ctg:n att fosterljuden går ner och även fast jag vänder på mig är de svårt att registrera så skalpelektrod sätts. Jag minns att jag kände av värkarna som ett tryck mot svanskotan. Jag låg kvar i sängen under hela tiden. När Eda:n börjar verka kan jag delvis slappna av igen. Behöver inte längre skrika när värkarna kommer.

Vid 12.35 börjar jag känna att det trycker mot ändtarmen. Dom hjälper mig upp för att kissa på toan. Var mycket tjat om att kissblåsan var tvungen att vara tömd. Vet att dom tömde den med kateter ett flertal ggr, gick inte så bra. Vid kl 13 kan jag inte hålla emot längre. Jag får börja krysta men jag får panik. Jag var ju livrädd för just detta skede. Under hela tiden jag krystar känner jag ingenting. Enda känslan är att det är jobbigt. Dom försöker få mig att andas igenom krystvärkarna eftersom Leia är långt upp. Det går inte! Jag vet inte hur mycket jag skriker åt dom, jag får panik. Det går inte att andas igenom! Dessutom får jag känslan av att dom börjar bli stressade..

Får efter en stund krysta igen. Känner fortfarande att ingenting händer. Jag känner inte att hon är påväg ut. Jag har täta men korta värkar och det hela har liksom avstannat. Jag tvingas flytta runt i alla möjliga ställningar vilket är oerhört jobbigt och i slutändan hjälper ingen av dem. Efter en timmes krystningar beslutas det om sugklocka. Jag får även en spruta i underlivet ifall att hon måste klippa. Konstigt nog uppfattar jag det, trots att jag skriker som en galning och tårarna sprutar.

Första sugklockan läggs 14.30 och den släpper två gånger. Jag krystar samtidigt och även nu känner jag ingenting. Då byter de sugklocka till någon värre variant som även den släpper två gånger. Att sätta fast dessa sugklockor gör så förbannat ont, och detta tvingas jag stå ut med gång på gång. Tillslut lägger sig en bm på min mage för yttre press, samtidigt som läkaren drar och jag krystar. Jag ser och kan läsa att det inte var lätt att dra ut henne heller. Det känns som om hon är fast mellan mina ben hur länge som helst. Tillslut händer något och hela läkarens rock och ansikte är fullt av blod. Jag vet inte om det är mitt eller bebisens då. Kort senare kommer Leia till världen!

Hon läggs upp på mitt bröst men jag är så borta.. Jag är rädd och skriker att jag inte klarar av att ha henne på mig. Samtidigt står en lycklig pappa vid min sida. Läkaren försöker få ut moderkakan, jag får krysta. Dom lägger nåt slags förband därnere och jag får sen ligga och vänta på att bli nerskjutsad till operation. Jag har så ont och tårarna bara rinner. Emil sitter med Leia i famnen några meter bort. Jag ligger och gråter, tittar mest in i väggen.

Nere vid operationen orkar jag knappt hålla ögonen öppna. Så fort jag stänger dem dåsar jag bort. Jag får en hel del sprutor som gör mig illamående och yr i huvudet. När de sedan ska lägga upp mina ben protesterar jag, det gör så ont! Dom väljer då att söva ner mig. Ingreppet tar ca 50 minuter och bedöms som komplicerat. Vaknar sedan på uppvaket med slangar i armarna, jag får dropp och blod. Är helt slut då jag förlora mycket blod.


Jag trodde att jag mindes allt men när jag nu sitter och skriver känner jag att det finns tydliga luckor. Det var det värsta jag någonsin varit med om. Vissa delar har jag valt att inte skriva om under själva krystskedet. Det hände så mycket och det var så jävla jobbigt. Dagarna efter förlossningen var ingen dans på rosor, jag kunde inte röra mig. Jag låg där i sängen i en blodpöl med slangar i armarna. Förlossningen blev inte alls som jag föreställt mig.. Dessutom missade jag min dotters första timmar i livet.. Detta är något jag aldrig gör om.

Under bb-tiden fick vi prata med läkaren som förklarade lite varför allt blev som det blev. Även fast hon inte vet varför Leia inte kom ner ordentligt. Har även fått prata med en kurator som jag antagligen kommer kontakta igen för att bearbeta händelsen.

Det enda goda med det hela var att vi fick världens finaste dotter, och att hon mådde bra efter allt!

Graviditeten | 20 k o m m e n t a r e r


Mitt hjärta

Postat av Johanna den 2009-12-22 11:28:59
3 år

Allmänt | 1 k o m m e n t a r e r


Saknar'n!

Postat av Johanna den 2009-12-22 11:05:56


Saknar Emil helt sjukt mycket! Känns väldigt konstigt att vara hemma själv med Leia.

Inatt har hon återigen fått sova med mig. Två gånger har det ammats och det får man väl vara nöjd med. Skulle idag försöka trappa ner på ammandet men har redan ammat 3 ggr på förmiddagen. Leia är så galet snuttig och eftersom hon vägrar ta nappen får jag agera napp. Vilket inte är okej. Måste försöka hitta en bättre lösning.

Nu har hon efter mycket om och men somnat här brevid mig. Ska snart lägga henne i vaggan och själv försöka sova en stund. Det blir en lång dag, Emil kommer inte hem förrän ikväll.

Allmänt | 0 k o m m e n t a r e r


Du är de finaste jag vet

Postat av Johanna den 2009-12-21 20:05:40

| 2 k o m m e n t a r e r


Förlossningen

Postat av Johanna den 2009-12-21 20:05:26


Jag ska göra en ordentlig förlossningsberättelse med hjälp av journalen. Känner att det är dags att börja bearbeta det som hände.

Allmänt | 3 k o m m e n t a r e r


Bvc hembesök

Postat av Johanna den 2009-12-21 18:27:07


Vår lilla Leia väger nu 3,908 kg. Vi pratade mycket om amning och aldrig i mitt liv har jag väl velat så mycket.. Jag känner mig så hemsk som egentligen vill sluta med amning.. Var kommer dom känslorna ifrån? Vi borde ha besök oftare eftersom Leia har en vana att vara så otroligt snäll när någon är här. Vi gillart! Fick lite nya tider för vägning och läkarbesök.

Nu är Emil iväg och tränar. Jag har precis sovit en stund och Leia ligger i vaggan och sover.

Nu ska jag googla lite om amning, se om något kan hjälpa mig lite på traven.

Allmänt | 2 k o m m e n t a r e r


Vår sista dag

Postat av Johanna den 2009-12-21 11:32:45


Imorgon börjar Emil jobba igen. Ska vara ärlig och säga att jag är lite smått nervös över att stå helt själv med Leia. Men vi ska nog klara oss. I eftermiddag får vi hembesök av bvc. Har en hel del frågor så det känns kanon. Nu tänker jag ta det riktigt lugnt med Leia här i soffan :)

En nyfödd liten prinsessa ♥


Allmänt | 6 k o m m e n t a r e r


Det är min bebis det!

Postat av Johanna den 2009-12-20 13:58:14


Leia ligger i skrivande stund och sover i vaggan!! För andra gången idag!!
Det är min tjej det. Hoppas på att hon kan sova där inatt också.

Napp försökte vi oss på, men den spottades snabbt ut.

Inatt har jag sovit på soffan. Större delen av natten själv. Sen kom emil med en ledsen Leia så vi sov i soffan, hon och jag. Emil fick hela sängen för sig själv. Vi tog lite sovmorgon, riktigt mysigt. Nu är det snart matdags här, för oss båda tror jag nog.

Allmänt | 2 k o m m e n t a r e r


Nybörjare

Postat av Johanna den 2009-12-19 21:12:33


Man har verkligen noll koll på allt som har med små bebisar att göra. Man är så otroligt rädd för att göra fel. Jag önskar att Leia kunde berätta varför hon är ledsen när man tycker att man gett henne allt man kan. Det gör så ont i mitt mammahjärta när hon skriker och jag inte kan hjälpa henne.

Det här med amningen är så himla svårt. Det går ju inte att se hur mycket hon får i sig. När hon fortfarande inte kommer till ro efter att jag ammat henne från båda brösten.. Ja, då börjar man ju undra. Ska vi alltid köra med både amning och ersättning? Nu har jag nyligen ammat och efter att Emil gett henne ersättning ligger hon nu och sover här brevid.

Jag är riktigt, riktigt trött. Ska nog försöka mig på en sovmorgon imorn!

Allmänt | 4 k o m m e n t a r e r


Utnyttjar läget lite

Postat av Johanna den 2009-12-19 08:50:39


Man får så mycket bra och olika svar när man frågar nåt här på bloggen och det tänker jag utnyttja! Så, tillbaks till nappfrågan, när låter ni barnen få nappen? Hela tiden eller när det är dags att sova?


Allmänt | 8 k o m m e n t a r e r


Leia i vaggan

Postat av Johanna den 2009-12-18 17:12:05Allmänt | 2 k o m m e n t a r e r


Vagndebut!

Postat av Johanna den 2009-12-18 16:45:18


Vi har nu tagit vår första tur med barnvagnen. Den gick super! Leia sov så himla gott. Vi gick ner till Mio och tillbaka. Fixade lite julklappar där. Sen vi kom hem har jag sovit och Leia har hunnit äta. Ikväll är tanken att vi ska äta något gott. Galet nog har vi hunnit äta både frukost och lunch idag, mat har verkligen inte prioriterats i det här hemmet den senaste veckan. Kanske därför Emil rasat rejält i vikt. Själv ligger jag på ca 65 kg just nu, helt okej.

I helgen förväntar vi oss en del besök. Det har varit väldigt lugnt på den fronten i veckan. Annars har vi väl inga andra planer. Jag hoppas på att det inte är så kallt i helgen så att vi kan ta oss ännu en tur med vagnen.

Snacka om att vi blev förvånade imorse när Leia väckte oss och klockan var sju! Vi båda var helt säkra på att hon var runt tre, det brukar ju vanligen vara så. Ammade två gånger så natten var lugn. Sånt gillar vi! Försökte lägga henne i vaggan men det tog endast sekunder innan hon vänligt men bestämt sa att där tänkte minsann inte hon ligga.

Allmänt | 3 k o m m e n t a r e r


Torsdag

Postat av Johanna den 2009-12-17 21:54:39


Min storasyster kom förbi en sväng förut. Emil har varit och tränat lite och jag & Leia har legat i soffan. Hon har legat vid mitt bröst hela kvällen. Snuttig tjej minsann! Det börjar närma sig läggdags och man är alltid lite nervös inför hur natten ska bli.

Imorn ska vi ta oss ner till Mio och titta på lite grejer, och självklart visa upp orsaken till Emils frånvaro :) Hoppas på att vädret blir lite snällare så att vi får ta en tur med vagnen!


Allmänt | 6 k o m m e n t a r e r


Till er föräldrar..

Postat av Johanna den 2009-12-17 19:50:53


När började ni med napp?

Var sov era små?

Står lite och väger angående napp. Leia är så snuttig, men är hon tillräckligt snuttig för napp än? Njae, veene. Min högsta önskan just nu är att hon ska sova i vaggan och inte i vår säng. Hittills har hon inte accepterat att ligga själv där i vaggan tyvärr..


Allmänt | 10 k o m m e n t a r e r


Sover inte bebisar hela tiden?

Postat av Johanna den 2009-12-17 13:10:01


Det trodde jag. Tills nu. Lillan har varit vaken hela natten, gårkvällen och morgonen. Mysigt att se hennes fina ögon men hon är rätt svår att underhålla, speciellt nattetid. Nu har jag fått ännu mer ont i min egen kropp. Känns lagom kul nu när emil snart börjar jobba. Får lite smått panik av att veta att jag ska vara ensam med henne när jag själv mår så jäkla dåligt. Jag lever på alvedon och voltaren, men egentligen får man ju inte äta så mycket av dem. Känner dock inte att jag har nåt val. Jag kan inte leva utan dem.

Min mormor & morfar var här på förmiddagen och hälsade på Leia. Första besöket hon var vaken vid. Annars är det lugnt idag. Jag försöker ta det lugnt men blir så arg.. Vem fan vill känna sig så handikappad?!

Började fixa granen idag. När jag till slut äntligen var helt klar och skulle flytta den.. Ja, då hade jag ner den och foten gick sönder. Bra jobbat! Kanske därför jag sitter här nu och är dödligt jävla förbannad.


Allmänt | 2 k o m m e n t a r e r


Min tjej

Postat av Johanna den 2009-12-16 20:36:41Allmänt | 4 k o m m e n t a r e r


Första bvc-besöket

Postat av Johanna den 2009-12-16 15:00:44


Det var riktigt trevligt. Fick med en massa grejer att läsa, när man nu ska ha tid till det egentligen. Leia väger nu äntligen mer än hon gjorde när hon föddes och hela 1 cm längre har hon hunnit bli! På måndag blir det hembesök. Pratade en del om amning men jag velar nog lite till.. Ska iallafall börja ge henne ersättning i flaska och inte med sprutan. Blir nog lite smidigare.

Hinner inte skriva mer än så just nu. Leia är så jäkla vaken idag! :) Nu ligger hon och tittar på mig med stoora ögon. Och en stoor gäsp :) Nu blire mys.

Allmänt | 3 k o m m e n t a r e r


Mer sömn!

Postat av Johanna den 2009-12-15 18:10:14


Har precis vilat en liten stund brevid Leia i soffan. Tänk vad en gnutta sömn kan göra! Man blir en helt annan människa. Blir nog lite mer sånt när Emil kommer hem. Kan tänka mig att det blir en låång natt inatt..

Idag har jag fått lära mig hur jag ska ge lillan sin ersättning. Det var lite klurigt, speciellt när man inte är på sitt bästa humör. Allt det här med amning är så jobbigt.. Känns inte som om det funkar såsom det ska eftersom jag aldrig får henne lika nöjd som hon blir efter hon får ersättningen. Samtidigt som det gör ont i brösten, både här och där. Känns inte som om jag behöver mer ont än vad jag redan har.

Samtidigt vill jag ju amma eftersom det sägs vara bra och det hör lite till men om det ska få mig att må dåligt när jag redan är ur form är det inte värt det. Det är bättre att Leia har en fungerande mamma. Hoppas på att få lite hjälp från Bvc.

Nu blir det lite tröttismys med bebis, i väntan på pappa <3

Allmänt | 6 k o m m e n t a r e r


Nu blev det vinter..

Postat av Johanna den 2009-12-15 11:44:11


Herregudars va det snöar! Hade varit mysigt, om inte vår lägenhet känts som en igloo.. Inatt har Leia varit vaken större delen av tiden och varit arg. Så det har inte blivit mycket sömn här inte. Fick dock sova två timmar på morgonen när Emil tog henne, snacka om uppskattat!

Idag är tanken att vi ska åka och hämta barnvagnen. Vore mysigt att gå en liten vända med den, om det kanske kunde sluta att snöa så mycket. Får även tillbaka min bil idag så vi får installera bilbarnstolsgrejen i den. Då blir bilfärderna lite enklare. Leia gillar att åka bil :)

Just nu får hon ersättning av Emil så det är väldigt lugnt och skönt här hemma. Själv ska jag nu passa på att ta en dusch.

Allmänt | 1 k o m m e n t a r e r


<3

Postat av Johanna den 2009-12-14 14:21:06


Måndag idag. Det är riktigt mysigt att ha hela familjen här hemma! Inatt har Leia varit vaken två gånger men annars har jag hunnit sova rätt mycket. Mer än jag gjort dagarna innan iallafall. Vi har idag varit ute på Gumsbacken och köpt några klädesplagg till henne. Vi har det svinkallt här hemma så det gäller att klä på henne. Har inte känns hur kallt det varit förns nu, brr!

Leia ligger här i soffan och sover. Då och då ger hon ifrån sig några söta små ljud och världens gäsp.

Själv känner jag mig skapligt ur form. Känns som om det gör mer och mer ont att röra sig. Har sån tur att Emil är hemma, vet inte hur jag ska klara mig utan honom sen.. Ikväll ska jag och Leia göra debut ensamma. Pappsen ska iväg och träna och då får även vi träna på att klara oss utan honom.

Nu ligger Leia och lipar åt mig så det kanske är matning på gång :)


Allmänt | 3 k o m m e n t a r e r


En snabb uppdatering..

Postat av Johanna den 2009-12-13 10:44:46


Medans emil försöker få lite liv i Leia så hon kan äta lite så tänkte jag köra en snabb uppdatering.. Nätterna här hos familjen Persson Östblom är inget att se framemot. Sover så dåligt med Leia i samma säng som oss men hon vägrar ligga i vaggan så inatt fick minsann mamma snällt lägga sig i soffan, hehe. Mycket skrik har det blivit men tillslut somnade hon.

Idag har jag rejält ont när jag rör mig. Många har frågat och anledningen till att jag opererades var för att Leia blev utdragen med sugklocka vilket inte gjorde min kropp speciellt gott. Dom fick sy ihop mig rejält efter. Så nu lever jag på smärtstillande.

Jag hoppas att man finner lite energi idag så att vi kan få något gjort. Min pappa kommer över i em med en badbalja så badning står på schemat idag. Nu ska här minsann ammas! Ha det bra!

Allmänt | 5 k o m m e n t a r e r


De finaste

Postat av Johanna den 2009-12-12 17:40:10


Vet att det är många som inte sett vår lilla tjej än. Mest pga. mig själv, då jag mår rätt dåligt efter allt tyvärr. Men jag tänkte bjuda på några bilder åtminstone.

Just nu försöker Emil få fart på henne för att ge lite ersättning. Hon gick ner lite för mycket i vikt så nu kör vi med både amning och ersättning. Har varit en väldigt lugn dag idag, äntligen kan vi få henne nöjd! Imorgon hoppas jag på att min kropp känns aningen bättre så vi kan få något uträttat.

Allmänt | 16 k o m m e n t a r e r


Vår älskade Leia

Postat av Johanna den 2009-12-12 14:14:36


I tisdags eftermiddag 14.45 kom äntligen vår lilla tjej till oss! Det hela började med att vattnet gick 23.40, värkarna började 01.00. Tyvärr blev det en svår förlossning som slutade med operation för min del men vår lilla prinsessa mådde bra och fick spendera sin första tid med sin pappa.

3625 kg
51 cm

Tack för alla fina gratulationer!

Allmänt | 9 k o m m e n t a r e r


Sista magbilderna

Postat av Johanna den 2009-12-07 21:11:16Graviditeten | 20 k o m m e n t a r e r


Så galet

Postat av Johanna den 2009-12-07 17:58:25


Är inne på niomander.se och suger in så mycket information om förlossningen som jag bara kan. Det här måste vara enda gången i ens liv man väntar och smått längtar efter smärta. Jag vill så gärna ta mig igenom denna otroliga händelse som väntar mig och framförallt för första gången se vår kotte. En liten Kotte som jag delat mitt liv med i 9 månader och som nu ska bli en del av vår familj.

Jag känner att jag under senaste dagarna gått in mer i mig själv, i mina tankar. Jag kan bara fokusera på att ladda upp med energi och positiva tankar. Ju närmare förlossningen kommer desto mer peppad känner jag mig. Det här kommer jag att klara!

Snart kommer emil hem så jag kan klänga lite på honom en stund innan hans träning. Gookväll!
 

Allmänt | 2 k o m m e n t a r e r


Barnmorskebesök

Postat av Johanna den 2009-12-07 13:59:08


Idag blev det ett vanligt, kort besök hos bm. Magen hade växt till 37 nu och hjärtljuden lät bra. Tillochmed mina järnvärden var mycket bra, för första gången under graviditeten. Fick en ny tid nästa måndag, om jag fortfarande är gravid. Vilket jag banne mig INTE ska vara!!

Jag överlevde tillochmed bilturen. Det är så satans kul att köra bil! Apropå det ska jag nu betala försäkringen på min egen, kanuuun!

Graviditeten | 3 k o m m e n t a r e r


Nya lägenheten

Postat av Johanna den 2009-12-07 10:20:17


Bjuder på några bilder

Vårt sovrum

 


En del av hallen


Vardagsrummet


Kottens rum


Kottens rum


Klädkammaren


Toan.

Blev ingen bild på köket men det är inte så mycket att se. Kottens rum inväntar besked om det blir ett flick- eller pojkrum.


| 1 k o m m e n t a r e r


Godmorgon dagen med stort D

Postat av Johanna den 2009-12-07 09:28:14


Jag har tagit mig upp ur sängen. Natten har bestått utav en jobbig kramp i vänster ben som fortfarande sitter i. Den har letat sig uppåt och sitter nu i ljumsken. Tänkte att jag skulle städa upp lite och fota lägenheten så ni får se hur vi bor nuförtiden. Usch, nu krampar det i ryggen.. Klockan ett ska jag vara hos barnmorskan. Måste ta mig dit själv idag vilket innebär att jag måste sätta mig bakom ratten i den silvriga biljäkeln.. Sakta & försiktigt.

Den stora frågan är, kommer Kotten idag? När kommer'en?! Koooom!

Allmänt | 0 k o m m e n t a r e r


Imorn ska jag bli mamma..

Postat av Johanna den 2009-12-06 18:53:19


Så var det tänkt iallafall.. Sitter nu med ont lite här och var men det ger sig med tiden tyvärr..

Sista tiden har gått fort. Har varit en hel del att göra men nu är allt klart och vi väntar med stor spänning på Kotteliten. Jag hoppas verkligen att h-n kommer i veckan! Imorn ska vi till barnmorskan också. Trodde minsann att jag skulle slippa men så kul ska vi inte ha.

Så, vad gör jag denna söndagskväll då? Jo, jag sitter (när jag inte sitter här..) med en korsordstidning för nybörjare. Ha! tänkte jag när jag köpte den, jag är ju bättre än så. Men visst fan sitter man där med alldeles för många tomma rutor. Dammit! Empan är påväg ut på en löptur. Alldeles för lite träning annars..

Annars har jag inga större planer. Ska börja få värkar inatt har jag planerat. Hoppas att Kotten planerat detsamma. Återstår att se.

Allmänt | 5 k o m m e n t a r e r


Heja

Postat av Johanna den 2009-12-06 15:56:18


Nu är vi fått ett provisoriskt internet här hemma! Vi har precis haft besök utav Emils familj och nu börjar det bli dags att dra ut på en åktur. Tvättade lite underkläder hemma hos pappa, så fräck var jag. Här hittar jag inte ens tvättstugan.. Sen måste det ju bli lite mat här hemma.

Passa på att springa lite i trapporna här så att Kotten fattar vinken!

Allmänt | 0 k o m m e n t a r e r


En liten uppdatering

Postat av Johanna den 2009-12-06 11:29:45


Börjar med det alla vill veta:
Nej, Kotten är kvar i magen. Fortfarande.

I fredags ringde jag in till barnmorskeavd. pga att jag inte känt så mycket rörelser i magen de senaste dagarna och fick då komma in till förlossningen. Så jag och Emil åkte in dit och spenderade tillslut 5 timmar där. Otroligt kul.. Började med ctg, vilket visade bra hjärtljud och starka sammandragningar. Blev då en gynundersökning som visade att jag öppnat mig ca 1,5 cm. Sen blev det en otrolig väntan på doktorn som skulle göra ett ultraljud och titta på mängden fostervatten. Allt såg bra ut så efter 5 timmar fick vi äntligen åka hemåt.

Hemma hade jag ont! Världens mensvärk och ryggont på höger sida men även det gav sig och Kotten valde att ligga kvar därinne.

Idag har vi på förmiddagen varit på förlossningen igen för en ctg-kurva och ultraljud. Allt såg lika bra ut idag och vi fick se Kottens fina lilla ansikte. Nu är det bara att vänta.. och vänta..

Förhoppningsvis kommer både Kotten och internet i veckan så man kan bli människa igen. Nu måste jag skynda mig att kolla igenom alla bloggar och se om några bloggbebisar kommit till världen!

Allmänt | 1 k o m m e n t a r e r


Tiden rinner ut..

Postat av Johanna den 2009-12-03 15:58:12


Snart ska jag åka hem och då ska jag lägga mig med vetekudden i soffan. Jag blir så arg!! Om man nu har ont, varför kan inte förlossningen komma igång på riktigt då? Hur länge ska man behöva gå runt med småont, helt i onödan? Antingen ska man må bra, eller så ska värkarna komma igång rejält. Tycker jag. Tycker inte min kropp.

Nej, jag ska erkänna att jag är rejält grinig just nu. Dels för att jag inte kan köpa en ny mobil för att min sambo är så satans klok.. och dels för att jag har ont och min sambo inte kommer att komma hem förrän sent ikväll. Borde byta sambo..

Förövrigt dog min lille bil igår. Nåt med handbromsen. Vi kom inte långt.. Jag vet inte vad ni andra dödliga gör när bilen inte går att köra men själv ringer jag pappa, som snabbt kommer med nåt instrument som säger honom något. Efter lite kollande på bilen tar han den och överlåter en fungerande bil till oss. Så nu åker vi runt i pappas silverbil. Det är tur att han har några på lager ;D Måste dock erkänna att jag saknar min lillebil. Men jag vet att han trivs och har det bra här hos pappa :)

Nehe, om man skulle återgå till tjurandet. Vi hörs när jag återvänder hit eller internet kommer igång hemma! Pusssss

Allmänt | 4 k o m m e n t a r e r


Åh, ja vill!!

Postat av Johanna den 2009-12-03 13:40:59


Det bara kliar i fingrarna! Jag vill ta fram julgranen och alla tomtarna. Älska julen! Emil bara suckar åt mig.. När får man ta fram julgranen egentligen? Finns det någon oskriven regel på detta?


Allmänt | 5 k o m m e n t a r e r


Hej torsdag

Postat av Johanna den 2009-12-03 13:08:38


Då är man åter hos pappa. Nu har vi iallafall ett fungerande telefonjack där hemma som väntar på att bredbandsbolaget ska komma och installera vårt modem. Sen blir det nog till att säga upp den skiten och satsa på nåt bättre. Tur att vi har en fungerande tv med massor av kanaler! Lika många som vi hade på Ringvägen, om inte fler.

Igår var Emil ledig och då bakades det lussebullar. Blev en sväng till grannarna Thunholm för lite fika. Så skönt att ha Emil hemma för en hel dag. Man saknar honom en hel del nu när humöret verkligen börjar gå neråt.. Är så trött på att gå och vänta. Först vänta in flytten och nu vänta in Kotten..

Kotten verkar förövrigt ha bestämt sig för att stanna föralltid i mammas mage. Nu har jag haft starkare menssmärtor, sammandragningar och ryggvärk i 2 dagar men inget händer. Inatt vaknade jag av att jag höll på att spy i sängen och fick panik. Det är ju inte det lättaste att ta sig upp från sängen snabbt längre men jag klarade mig till toan. Dock var det falskalarm, hehe.

Empan skjutsade hit mig på hans lunch nu så här kommer jag vara tills pappa kommer hem. Förhoppningsvis skjutsar han hem mig, annars får jag gå. Vilket inte känns så troligt. Så det blir mer inlägg senare. Nu, suuurf!

Allmänt | 1 k o m m e n t a r e r


Hej igen

Postat av Johanna den 2009-12-01 14:05:44


Nu har jag kollat upp lite grejer. Känner mig lite dum som inte läst på om det här med föräldrapenning, då hade jag kanske förstått mer hur man ska göra. Jag har bara blundat för det hela tiden. Men det löser sig..

Idag på förmiddagen har jag försökt fixa gardinerna så att dom inte släpar i golvet. Det ser inte så trevligt ut. Jag blev klar med en av två, så jag har nått att göra sen när jag åker hemåt.

Igårkväll hade jag ont, som jobbiga menssmärtor. Tänkte att nu jäklars kanske det kommer igång inatt. Men neeej, Kotten trivs alltför bra därinne. Det enda jag gör nu är väntar. Man kan inte leva såhär. Jag har så svårt att röra mig. Springer runt i tofflor hemma för att det gör så ont i fötterna. Ryggen värker. Ja, det är inte så trevligt alls..

Nu ska jag surfa runt en liten stund sen dra mig hemåt.
ha det bra!

Allmänt | 1 k o m m e n t a r e r


Det går lite sisådär

Postat av Johanna den 2009-12-01 13:28:04


Allt sket sig med internet igår. Tydligen var någon kabel av så vi kommer inte få ha vårat internet från bredbandsbolaget där. Så nu måste vi säga upp det och skaffa nytt så vem vet när vi kommer få tillgång till internet där hemma. Att stå med dubbla kostnader på en sån sak känns inte så kul..

Allt är så svårt utan internet. Var får man information ifrån då? Jag sitter nu och försöker klura på hur jag ska få ut föräldrapenningen utan allt med bankID och vad det heter.. Hatar nya grejer.

Ska kolla upp lite grejer nu. Kommer strax tillbaka :)

Allmänt | 4 k o m m e n t a r e rTill bloggens startsida


J O H A N N A

Du har hittat ännu en mammablogg!
Jag som skriver denna heter Johanna och har hunnit bli 22 år, är sambo och mamma till världens finaste prinsessa. Är otroligt svag för Kent, fredagsmys och vit inredning..

KONTAKT johannavictoria_@hotmail.com

♥ ♥ ♥
L E I A
född 8 december 2009

Efter en jobbig start i livet så njuter vi nu av varenda minut med varandra! På Leias topp-3 lista hamnar att lära sig gå, synas och göra allt man inte får.♥ ♥ ♥Sist postat

Mitt 2009
Sova i eget rum
3 veckor gammal
Stora tjejen
NEJ!
Vilken lättnad!
Inte så kul..
Nu är julen över
Julafton
God Jul!Kategorier

Allmänt
Bilder
Frågor och svar
Graviditeten
Mammabloggar
Nytt
Testar
Tips
Träning och hälsa
Tävlingar
Video
Vårt hem♥ ♥ ♥2 0 1 1
Januari · Februari · Mars · April
Maj · Juni · Juli · Augusti · September
Oktober · November · December2 0 1 0
Maj · Juni · Juli · Augusti · September
Oktober · November · December